2020. 08. 14., Péntek
Marcell névnapja

Rajtaütés: egértetemek, egérürülék, meztelen csigák a tofugyártó üzemben

Rajtaütés: egértetemek, egérürülék, meztelen csigák a tofugyártó üzemben
2014-06-04
Kosz, penészes falak, egérürülék, meztelen csiga - többek közt ez fogadta az ellenőröket két budapesti tofu-előállító üzemben - olvasható a Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Hivatal internetes oldalán (www.nebih.gov.hu).
 
Cikk: Kovács Adrienn Nikoletta

Két üzem működését is felfüggesztette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatósága (NÉBIH KÜI) és több, mint 10 tonna alapanyagot és már kész, legyártott terméket foglalt le. Még az ellenőrök is meglepődtek azon, ami a szemük elé tárult az üzemekben. Borzasztó rendetlenség, kosz, penész, állatürülék, meztelen csigák mindenhol. Az éjszaka működő üzemekben legyártott termékeket távol-keleti vendéglátó helyeken értékesítették volna. A bírság kiszabása jelenleg zajlik, valószínűleg milliós nagyságrendű lesz.

Az alábbi videón jól láthatóak a borzalmas körülmények, a mindenhol jelenlévő egérürülék és az elhullott állatok bomlásnak induló tetemei. Valószínűsíthető, hogy a papírdoboz oldalán menetelő meztelen csigák ki-be járkáltak az alapanyagokban és az egerek is megfürödtek napi gyakorisággal a szójababos zsákokban, hátrahagyva az egerekre jól jellemző szokásukat, miszerint amerre járnak, arra ürítenek.
 Az alábbi videón rögzítették a NÉBIH munkatársai a látottakat:
 

Csillag Ösvény Jósda