2024. 03. 01., Péntek
Albin névnapja

Putyin végre Szíriában! (Interjúnk Balog Istvánnal)

Putyin végre Szíriában! (Interjúnk Balog Istvánnal)
2016-02-17
A svédországi bejegyzésű Jogállamért Egyesület elnöke nyilatkozott nekünk, aki az egyik vezető alakja volt korábban az otthonvédelemnek, aztán a devizahiteles tüntetéseknek.

Putyin végre Szíriában! (Interjúfilm Balog Istvánnal)

 
Balog István filmünkben elmondta: elégedett, amiért Putyin végre katonai segítséget nyújt Szíriában Aszadéknak, mivel a szír ellenzéket - önös érdekből - az amerikai kormányzat hozta létre, és az súlyosan terrorizálta Szíria lakosságát. A polgárháború megszüntetéséhez az orosz katonai fellépés szükséges - nyilatkozta -, és ma "csak az orosz katonai erő képes megvédeni Európa és Ázsia békéjét". A szíriai válság kirobbantásával sok más államból is megindult Európába a migráció - mondta. Balog István közölte, hogy a migránsinváziót az USA anyagilag is támogatja. A migráció Európa minden részébe beáramlott, és az iszlám szellemiségét akarja kontinensünkön létrehozni - mondta. Ez - folytatta Balog István - a mi kultúránkkal nyilvánvalóan nem fér össze. Az ő kultúrájukba belefér a nők meggyalázása, a nemi erőszak, a gyermekek háttérbe szorítása, de az európai gondolkodásba ezek nem férnek bele - mondta el a Jogállamért Egyesült elnöke.

A mai demonstráció azért jött létre - nyilatkozta Balog István -, mert Orbán Viktor miniszterelnök Putyinhoz utazik Moszkvába, és azt szeretnék, ha Orbán Viktor úgy tárgyalna, hogy "az európai népek önrendelkezési joga érvényesülni tudjon minden nemzetnél"; nagyon szeretnék, hogy a tárgyalások abba az irányba menjenek, hogy Magyarország kinyilvánítaná: nem hajlandó a NATO keretén belül a szíriai háborúban és Oroszország elleni háborúban részt venni. Magyar állampolgárokként pedig mindenképpen azt kívánják, hogy "Magyarország semleges állam legyen". Ez vonatkozika a keleti régió többi államára is - utalt többek között a visegrádi négyekre.

Balog István úgy fogalmazott: aki "katonai haderőt tart fenn, azt a saját határain belül tartsa, és csak akkor legyen igazi katonai szövetség, amikor valamelyik tagállamot külső agresszió, támadás ér az Amerikai Egyesült Államok részéről, vagy bármely más állam részéről; de itt ma az Amerikai Egyesült Államok az, aki évtizedek óta veszélyt jelent a világbékére, hiszen mindig ők kezdenek és provokálnak a háttérből olyan háborúkat..., most már nem csak a közel-keleti országokban is, hanem úgy érezzük, hogy Európában is". Balog István elmondta, hogy az USA európai katonai jelenléte külön világháborús kockázatokat rejt. Balog Istvánék azt szeretnék, ha Magyarország nem esne abba a csapdába, mint az I. és II. Világháború idején, aminek a nagyon súlyos árát ma is fizeti a magyar nép.

- Nem vagyunk mi senkinek az ellensége, mindenkivel barátságban, jó kulturális és kereskedelmi kapcsolatban szeretnénk élni a világon, de független államként - mondta Balog István, a svédországi bejegyzésű Jogállamért Egyesület elnöke.
 
 
Nyilatkozik:
Balog István
(A Jogállamért Egyesület elnöke)

Interjú:
Molnár F. Árpád (ÉLI)

Operatőr:
Molnár F. Árpád (ELI)
Narciso Rojo

Executive producer:
Emma Paradigma

Zeneszerző (Music by):
Cover Name Band együttes: ELF

(A HÍRHÁTTÉR Filmjeihez komponálták)

3D HÍRHÁTTÉR-Animációk:
Sid Modwooder
 
 

Titkolt tények: Trianon

Történelmi tény, hogy az I. világháború kitöréséért a Magyar Királyságot felelősség nem terhelte. Ugyanakkor az 1920. évi Békeszerződés delegációi a világháború kitöréséért ...

Csillag Ösvény Jósda