2024. 06. 14., Péntek
Vazul névnapja

Putyin Orbánt tolja hatalomra? Április bolondja kerestetik? (Bajnai Gordon válaszol)

Putyin Orbánt tolja hatalomra? Április bolondja kerestetik? (Bajnai Gordon válaszol)
2014-02-19
Április bolondja lesz a magyar nép? A Bajnai Gordon által sorolt tények azt akarják mutatni, hogy Putyin kimondottan Orbánt és a Fideszt akarja győzelemre juttatni, akár kifejezetten azzal a céllal, hogy minden más politikai erőt megbuktasson.

Miközben a Fidesz - ezért a lakosság jelentős része is - kommunistázik szinte mindenki ellen, aki nem a poszkommunistákkal megrakott fideszes vonaton száguldozik, addig a Bajnai Gordon volt miniszterelnök által felsorakoztatott tények azt akarják mutatni, hogy a posztkommunista és sztálinista hatalmi elemeket gyakorló Vlagyimir Putyin kimondottan a posztkommunista Orbán Viktort és a Fideszt, valamint a Fidesz posztkommunista nómenklatúráját preferálja, akár kifejezetten azzal a céllal, hogy minden más pártot és politikai erőt megbuktasson. Aki végigolvassa a cikket, hamar megérezheti, hogy Moszkva - egyik fő régi titkosszolgálati nevén "a Központ" - bűze Budapestig ér.

Az "ATV Start" című műsorban Bajnai Gordon Mészáros Antóniának adott interjút.

Bajnai Gordon elmondta: ahogyan és amit Orbán eldöntött Paks ügyében is, az "a magyar nemzeti érdekkel ellentétes".

- A fukushimai baleset után jelentősen megnőttek a kockázatok és ezért a beruházási költségek - kezdte a köztudott tényekkel Bajnai Gordon. - Sokkal drágábban lehet előállítani egy ilyen erőművet és abból kijövő áramot. Miközben az elektromos áram Európában lényegesen lecsökkent; mármint az ára. Ezért ma fele olyan olcsón tudunk áramot venni, akár jövőbeni áramot is, mint amennyiért a Paksról kijövő energia jön. Szoktam is mondani: azért hívják "Paks 2"-nek, mert kétszer olyan drága lesz az onnan kijövő áram, mint amennyit ma fizetünk érte. Ez tehát a rezsidrágítás szerződése.

Mint azt Bajnai Gordon Paks kapcsán elmondta:

- Ez az első dolog, amiben Orbán Viktor kapitulált. (...) Paks kapcsán még két dologban kapitulált a kormány. Az adósság elleni harcban, amire hivatkozva a magánnyugdíj-pénztárakat elvette; hiszen Paks kapcsán 3000 milliárdnyi orosz hitelt akar fölvenni, kétszer olyan drágán, mint az az IMF-hitel, amit olyan sietősen visszafizetett; ezt a hitelt 21 évig kell majd Magyarországnak fizetni, minden egyes magyar családnak 21 éven keresztül; minden évben 100 ezer Ft-tal több adót kell majd azért fizetni, hogy ezt a hitelt Magyarország valahogy kinyögje. Miközben kétszer olyan drága lesz az áram, mint ami onnan kijön. A harmadik dolog, amiben kapitulált Orbán Viktor, az az ország függetlenségéért folytatott szabadságharc.

Freudi elvétésnek is nevezhetjük, hogy a korábbi miniszterelnök Bajnai Gordon ekkor hirtelen összekeverte Magyarországot Moszkvával, amikor Orbán Viktorról hirtelen ezt mondta

- Brüsszeltől félti Moszkvát régóta... Magyarország... Brüsszeltől félti Magyarországot régóta, Moszkvától pedig úgy tűnik, nem. Elment és aláírt egy olyan szerződést, hogy a következő 60 évben az áramszolgáltatásunk döntő részét Oroszországból vásárolt fűtőelemektől, orosz technológia, orosz karbantartás fogja meghatározni. Ezzel lényegesen csökkenti Magyarország mozgásterét. És tudja - mondta Mészáros Antóniának -, a legnagyobb baj, hogy miért köt egy ilyen nyilvánvalóan rossz üzletet a kormány. Nyilvánvalóan azért, mert úgy szeretne hatalmon maradni, hogy az egyetlen ígérete a jövőre, az egyetlen jövőképre vonatkozó ígérete az, hogy csökkenni fog a rezsi.

Április 1-je a bolondok napja. Ezért ha azt nézzük, Magyarország hány és hány alkalommal állt mindig a morális és racionális szempontból is a vesztes oldalra, jó esélye van annak, hogy a magyar nép megint a bolondját fogja járatni saját magával, ahogyan eddig tette, ráadásul olyan módokon, ahogyan azt ma már több, mint fél évtizeddel korábban, számos vonatkozásban előre bejelentettük. Bajnai Gordon a magyarság mostani esetleges bolondmenetéről, a rezsicsökkentés orbáni demagógiájával kezdve így folytatta:

- Ezt pedig [mármint Orbán a rezsicsökkentést - a szerk.] úgy akarja elérni, hogy most szívességet kér Moszkvától, azt kéri, csökkentsétek nekünk a gázárat még egy évre. Tartsátok lent, hogy be tudjuk jelenteni a választások előtt 5 nappal, április 1-én, hogy még 6 %-kal csökken a gázár, ezzel megpróbáljuk megtartani a hatalmat, aztán majd Paks kapcsán kifizetjük nektek százszorosan ezt a költséget. Csakhogy ezzel kiszolgáltatja Magyarországot hosszú távra. Ezért ez a nemzeti érdekkel ellentétes folyamat.

Bajnai Gordon - Mészáros Antónia kérdésére - elmondta:

- Nézze: a tények bizonyítják ezt. Ősszel járt itt a Gazprom elnöke, 20 %-os átmeneti engedményt, átmeneti engedményt jelentett be Magyarországnak. Most a Fidesz frakcióülésre három nappal a moszkvai megállapodás után döntött úgy - [a Putyin által kézi vezérelt Gazprom - a szerk.], hogy majd április 1-én 6 %-os, 6 és fél százalékos gázárcsökkenést fognak bejelenteni, a választások elé időzítve 5 nappal. Ön nem lát e között összefüggést?

Azt nem tudni, Putyin és emberei milyen áprilisi tréfákat eszeltek ki a többi szövetségesüknek, akik - kivétel nélkül az összes - gazdasági katasztrófába és elnöki diktatúrába süllyedt, rendkívül súlyosan bezárkózva a fejlett és a hozzájuk képest de még mennyire felsőrendűbb nyugati civilizáció elől. De az már felsejlik, hogy Putyinék magyar népnek szánt és szánakozott áprilisi tréfáját a magyar nép évtizedek múlva is fizetheti. Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin - úgy tűnik - megint sikerrel nézheti sült bolondnak a magyar népet, amely a gazdag nyugat elől a fennállása óta nyomor, küszködés, kilátástalanság és terror alvilági mocskában rothadó Moszkva ölébe vágtatott.
 
Tehát egy nép már szinte biztosan kiérdemli az április bolondja címet. És ez a magyar nép.
 
Cikk: Molnár F. Árpád
 

Titkolt tények: Trianon

Történelmi tény, hogy az I. világháború kitöréséért a Magyar Királyságot felelősség nem terhelte. Ugyanakkor az 1920. évi Békeszerződés delegációi a világháború kitöréséért ...

Csillag Ösvény Jósda