2020. 02. 24., Hétfő
Mátyás névnapja

Playstation 4-el kontaktolnak a terroristák

Playstation 4-el kontaktolnak a terroristák
2015-11-15
Felejtsük el most a VOIP-ot, Facebookot, Messengert, GoogleChat-et, WhatsApp-ot, az ISIS új kommunikációs eszköze a Sony Playstation 4 - írja Facebook oldalán az Anonymus Operation Hungary nevű hackercsoport, akik szerint Playstation 4 konzollal kontaktoltak a Terroristák Szíria, Párizs, Belgium között.
 
Ezek után nem kicsit örülök, hogy nem vagyok rákattanva ezekre a virtuális lövöldözős játékokra, mert innentől kezdve gyaníthatóan ezért is ajtót rúghat az emberre a TEK, mint ahogy amerikában ez nem is olyan ritka jelenség.

Domján Tibor, Budapest
 Forrás: Anonymus Operation Hungary
 

A pénteki mészárlás nem csak 129 halottat, rengeteg sérültet hagyott maga után, de a világot is sokkolta, hogy egy csapat dzsihádista, hogyan képes Párizs szívében ilyen horderejű támadást véghezvinni Szíriától 4100 km-re, ahol az ISIS állomásozik.

Nem csak a támadás mutatja, hogy felkészült akcióról volt szó, a kivitelezés is sejteti hogy magas szintű logisztikai támogatást kaptak a támadók. Megszervezni, és koordinálni egy ilyen szintű támadást elengedhetetlen egy titkosított, a hatóságok álltal láthatatlan kommunikációs eszköz ami rendelkezésre áll.
 

Az első jelentésekből az derül ki hogy a terroristák az egyik legpopulárisabb játék-konzolt a PS4-et használták kapcsolattartásra.

Mialatt a Francia és Partner országok nyomoznak a háttérszálak után, hogy kik segíthették a támadókat, egy rajtaütés során bizonyítékokat foglaltak le, köztük egy PS4 konzolt. A Belga Belügyminiszter (Jan Jambon) szerint a konzolt használták kapcsolattartásra, tették mindezt azért, mert köztudott hogy a PS4-et igen nehéz monitorozni, nehezebb mint pl. a WhatsAppot.

A Playstation IP központú voice-rendszerét elég nagy kihívás monitorozni összehasonlítva más rendszerekkel mobilokkal, gépekkel. A terroristák simán üzenetet válthattak egymással játékokon keresztül anélkül, hogy egy konkrét mondat elhangzott volna. Az még tisztázatlan, hogy a helyszíni kommunikációt mindez hogyan segíthette, ezért azóta is minden és mindeki gyanús...
 

Csillag Ösvény Jósda