2023. 09. 25., Hétfő
Eufrozina,Kende névnapja

Pénzügyi lobbik Európa tömeges elszegényítésére (Morvai Krisztina Strasbourgban)

Pénzügyi lobbik Európa tömeges elszegényítésére (Morvai Krisztina Strasbourgban)
2014-04-19
Morvai Krisztina az Európai Parlament strasbourgi épületében beszélt arról, hogy a pénzügyi lobbi milyen hatalmas összegeket fordít évente a politikusok megvesztegetésére, felvásárlására, ami tömeges elszegényítéshez vezet. A beszéd a napokban hangzott el.
 
Villámcikk és nyitófelvétel: Molnár F. Árpád

Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő - az alább is látható és hallható - beszédében azt mondta:

- ... időről időre elcsodálkozom azon, hogy hogyan képesek politikusok olyan gonosz és embertelen döntéseket hozni, amelyek következtében Európa-szerte milliók és milliók elszegényednek, nyomorúságos élethelyzetbe kerülnek, miközben a bankok és a multicégek virágoznak. Most az osztrák szakszervezeti unió és néhány más szervezet kiadott egy tudományos jelentést, amely megadja a választ. A jelentésből nyilvánvaló, hogy a döntéseket nem a politikusok hozzák, hanem azok a lobbisták, azok a nemzetközi pénzügyi érdekkörök, amelyek évente 120 millió eurót költenek a lobbizási tevékenységre, 1700 fizetett lobbistájuk van, és még mielőtt valaki azt mondaná, hogy de hát vannak jó lobbik is: 7-szer annyi pénzügyi lobbista van, mint ahány civil lobbista és 30-szor annyi pénzt költenek a politikusok - idézőjelbe - befolyásolására, mint a civil szektor.

Morvai Krisztina fenti beszéde az Európai Parlament átláthatósági nyilvántartásról szóló intézményközi megállapodási vitájában hangzott el, 2014.04.14-én.
 

Titkolt tények: Trianon

Történelmi tény, hogy az I. világháború kitöréséért a Magyar Királyságot felelősség nem terhelte. Ugyanakkor az 1920. évi Békeszerződés delegációi a világháború kitöréséért ...

Csillag Ösvény Jósda