2023. 11. 30., Csütörtök
András,Andor névnapja

Paks újabb fél évszázadra?! (Avar János a robbanásszerű technológiai fejlődésről)

Paks újabb fél évszázadra?! (Avar János a robbanásszerű technológiai fejlődésről)
2014-02-12
A minden magyar idők legdrágább beruházásaként emlegetett Orbán-Putyin-féle Paks-paktumról szólalt fel ismét Avar János, az ATV "Sajtóklub" című műsorában. Avar János ismét az Emberiség pillanatok alatt bekövetkező, váratlan és döntő fordulatokban bővelkedő, sokszor robbanásszerű technológiai fejlődése vonatkozásában a következő példával élt.

- Ez [mármint Paks - a szerk.] egy majdnem fél évszázados elkötelezése a magyar energiapolitikának. Hogy a fenébe szabad egy olyan világban(!) - mondta energikusan -, ahol 25 éve(!), a rendszerváltáskor azt sem tudtuk(!), hogy mi az Internet(!), ma már nem tudunk élni az Internet nélkül! Ki lát ennyire előre?! Kövér?! Vagy Orbán?!

Mint arra sokan emlékeznek, a science fiction írók jelentős része az Internethez hasonló technológiai újítást - a genetikai forradalom felbukkanása előtt - gyakran legkorábban a XXX. évszázadra datálta. Ehhez képest váratlanul, 1995 táján létrehozták, s mint az látható, pillanatok alatt összemérhetetlenül fejlettebb lett annál, mint amit a legnagyobb magyar és a világ legnagyobb sci-fi írói megálmodtak.
 
 
Villámcikk: Molnár F. Árpád
 
 

Titkolt tények: Trianon

Történelmi tény, hogy az I. világháború kitöréséért a Magyar Királyságot felelősség nem terhelte. Ugyanakkor az 1920. évi Békeszerződés delegációi a világháború kitöréséért ...

Csillag Ösvény Jósda