2020. 08. 04., Kedd
Domonkos,Dominika névnapja

Összecsapások Belgiumban. A kormány emeli még a nyugdíjkorhatárt is, hogy ne kelljen megélhetést biztosítania

Összecsapások Belgiumban. A kormány emeli még a nyugdíjkorhatárt is, hogy ne kelljen megélhetést biztosítania
2014-11-07
Összecsapások Belgiumban! Munkaerőre semmi szükség, de az új imperialista kormány emeli a nyugdíjkorhatárt is. Ennek reális oka az szokott lenni, hogy az államnak ne kelljen semmiféle bért és megélhetést biztosítania a saját állampolgárainak.

Cikk:
Molnár F. Árpád
 
Belgium fővárosában, Brüsszelben százezres demonstráció zajlott le az új belga kormány tervezett megszorításai ellen. Az új belga miniszterelnök Charles Michel, aki kevesebb, mint egy hónapja lépett hivatalba. A tömegtüntetés után összecsapások alakultak ki a kormány rendőrségével. 14-en megsérültek, rengeteg embert előállítottak és állami perbe fogtak. Az új belga kormány többek között emelni akarja a nyugdíjkorhatárt is, holott a munkaerőpiac képtelen az így méginkább rengeteg munkanélkülinek állást biztosítani. Belgium célja nyilvánvalvalóan az, hogy újabb nincstelen tömegeket kitermelve ne kelljen nekik akár semmiféle megélhetést biztosítani.
 
A Euronews rövid hírét az összecsapásokról itt megtekintheti:
 
 
A kapitalista rendszerekben érthetően rengeteg a munkanélküli. A szocialista Magyarország a fölösleges munkaerőt úgy küszöbölte ki, hogy mindenki, aki akart, időtlen időkig lehetett táppénzen vagy elmehetett - akkoriban így hívta a nép - "idegi alapon" nyugdíjba vagy egy kreált deréktáji stb., bármilyen problémával. Azért, mert kiesése nem hiányzott a munkaerőpiacról és azzal, hogy nyugdíjba ment, legfeljebb kevesebb bért kellett fizetnie a szociális államnak. Ugyanis a szocializmus szociális alapú volt, ezért senkit nem hagyott az út szélén. Nem is dobott ki az út szélére senkit.

A kapitalista rendszer ilyen szempontból nagyon moslék. A politikusok - a pénzemberek bábjaiként - világszerte emelik a nyugdíjkorhatárt, holott semmi szükségük arra a munkaerőre, amitől így viszont igyekeznek megfosztani minden megélhetést.

A kapitalizmus alaptétele a hajléktalanok azonnali tömeges gyártása, ahogyan ez Magyarországon, a rendszerváltoztatás idején, egyik napról a másikra, hirtelen megtörtént. A nyugati "demokrácia" egyik legfőbb belépőkártyája az volt Magyarországon is, hogy egyik napról a másikra tömegeket dobott utcákra, minden jövő lehetősége nélkül. Akik addig házakban laktak és jutott fűtőanyagra, azok nemcsak fűtés, de fedél nélkül maradtak.

Amiképpen egy középvezető bankár ismerősünk mondta: ők azzal foglalkoznak, hogy a pénzt elveszik a szegényektől és odaadják a gazdagoknak.

Na, ehhez kellenek a politikusok.

Óriási felelőtlenség, hogy Brüsszelben ilyesmiket okozhat egy kormány, bármelyik, amikor Európa lakossága Brüsszelre az Európai Unióként és annak székhelye, valamint központjaként tekint. Belgium efféle lakosság elleni szankciói nemzetbiztonsági merényletek az Európai Unió és léte, valamint az egész európai demokratikus rendszer és az EU összes tagállama ellen.
 
 

Csillag Ösvény Jósda