2023. 11. 30., Csütörtök
András,Andor névnapja

Óriási tömegverekedés a kézilabda vb-selejtezőn

Óriási tömegverekedés a kézilabda vb-selejtezőn
2014-01-17
Hatalmas tömegverekedés „színesítette” a Szlovénia–Ukrajna férfi kézilabda vb-selejtezőt, amelyet a hazaiak nyertek meg 35–23-ra, ezzel biztosították helyüket a playoffkörben - írta a Nemzeti Sport.

 
Forrás: Nemzeti Sport
 
Az öt európai selejtezőcsoportból három már korábban eldőlt, vasárnap Szlovénia és Görögország biztosította be helyét a playoffkörben.

A szlovénoknak hazai pályán nyerniük kellett Ukrajna ellen a 3. csoport megnyeréséhez, és a feladatot teljesítették is, hiszen 35–23-ra diadalmaskodtak. A csata nem volt indulatoktól mentes, a második félidőben Miha Zvizej unta meg az ukrán beállós, Olekszandr Seveljov „könyöklős” helyezkedését, és egész egyszerűen nekifutásból behúzott neki egyet. Több sem kellett a többieknek, pillanatok alatt egy kupacban volt szinte mindegyik játékos. A tömegverekedés miatt mintegy öt percig állt a játék, a hazaiaktól Miha Zvizej és Uros Zorman, a vendégektől Seveljov kapott piros lapot.

A playoff során 18 csapatot 9 párba sorsolnak majd (január 26-án), és oda-visszavágós rendszerben dől el, mely válogatottak jutnak ki utolsóként Európából a 2015-ös katari vb-re. Jelenleg hat csapat részvétele biztos a playoffban (Bosznia-Hercegovina, Németország, Görögország, Litvánia, Románia, Szlovénia), hozzájuk csatlakozik majd 12 együttes a most zajló dániai Eb-ről. A kontinenstorna első három helyezettje automatikusan kijut a vb-re, és a világbajnoki címvédő spanyolok helye is biztos a katari seregszemlén.
 

Csillag Ösvény Jósda