2023. 06. 06., Kedd
Cintia,Norbert névnapja

Orbán-Paks és sugárút az esztergomi Suzuki-gyárba

Orbán-Paks és sugárút az esztergomi Suzuki-gyárba
2014-02-08
Stadionépítések, szökőkút-állítások. A Suzuki-gyárba vezető úton pedig tengelytörést lehet kapni. Az ilyen típusú lyukakat a polgármester asszony, Tétényi Éva esetenként a saját költségén vagy felajánlásokból szokta megjavíttatni.

Cikk és fotók: Emma Paradigma
 
 
Ilyen atomerőmű-építési lázban égő országban már ki figyel a kisebb beruházásokra. Pedig lépten-nyomon lehet találkozni nagy reményekkel indított, aztán megtorpant vagy egyenesen sorsára hagyott építményekkel. Sikerült átesni a ló túlsó oldalára. Hol van már a Kovács László elhíresült mondata, a „Merjünk kicsik lenni”. Amikor csak hangulatjavító ideiglenes pontonhidat, meg homokplázst építettek kis hazánkban, mert akkoriban épp' az offshore cégek felvirágoztatása folyt a közpénzekből.

Mostanában igazi építési boom-ot figyelhetünk meg a hitel-boom után. Az offshore-biznisz továbbra is virágzik, de az utóbbi időben lakásépítés helyett sokszor felesleges beruházásokat hajtanak végre, tekintettel a stadionépítésekre, meg a szökőkút-állításokra. A minőségi problémák és a karbantartás hiánya pedig később sok bosszúság forrása.

A köztér-átépítések mindennaposak; hatalmas területeken törik fel a meglévő, még jó állapotban levő köztéri burkolatokat, azért, hogy csinosítsák vagy antikizálják őket. Drága kockakővel vagy kényes térkővel fednek le parkolókat, főtereket, hogy aztán autóval még véletlenül se lehessen ráhajtani, mert rögtön ripityára törik, holott a szilárd burkolatnak sok mindent ki kellene bírni, nem csak azt, hogy a képviselő urak sétáljanak rajta bőrtalpú cipőikben.

Az egyik ilyen álló beruházás - amibe szintén sikerült belepumpálni 202 millió forintot - az egy kamionmosó Esztergomban, amit még az önkormányzat kezdett építtetni, amikor még nem voltak filléres gondjai. Természetesen a fideszes Meggyes Tamás regnálása alatt.

Szép, sima burkolat ott, ahol még a madár sem jár.

A mindennap tömegek által használt Suzuki-gyárba vezető úton pedig minimum tengelytörést lehet kapni az évtizedes kátyúkon. Az ilyen típusú lyukakat a polgármester asszony, Tétényi Éva esetenként a saját költségén vagy felajánlásokból szokta megjavíttatni, mert a fideszes frakció évekig nulla forintot szavazott meg erre a célra is. Szándékosan, a lakosság életét megkeserítő hatalmi arroganciából eredően, számos esetben hátráltatva a közérdekű intézkedéseket. Sokszor a Fidesz frakció egyszerűen levetette az előterjesztéseket a napirendről és hónapokon keresztül nem volt hajlandó tárgyalni róla.
 
Esztergom: út a Suzuki-gyárba:
 
Esztergom nem ezt érdemelte, miután még Meggyes Tamás és Bayer Zsolt 30 milliós tételű magánvádas perköltségétől kezdve számos szerencsevadász, mesemondó, meg ejtőernyős referens költségeit is állta. Nem beszélve a közvilágítatlanságról és a helyi járati anomáliákról, amelyek - feltehetően szintén a választási kampányra készülve - rendeződni látszanak.

Ráadásul Esztergomnak olyan prominens díszpolgárai is vannak, mint Orbán Viktor miniszterelnök, aki 2008-ban és Hernádi Zsolt Mol-vezér, aki 2007-ben Paskai Lászlóval együtt kapta meg a díszpolgári címet.
 
Esztergom: az egymást követő mind a 8 villanypóznáról hiányzik a fedőlap:
 

Csillag Ösvény Jósda