2021. 01. 20., Szerda
Fábián,Sebestyén névnapja

Orbán nem segít az eladósítottakon (Balog István: Devizahiteles Karta, Összefogás Párt) (+Interjúfilm!)

Orbán nem segít az eladósítottakon (Balog István: Devizahiteles Karta, Összefogás Párt) (+Interjúfilm!)
2014-03-12
Hiányolom azokat a devizahiteleseket, akik otthonról, a fotelból, a számítógép mellől harcolnak az igazukért és nem támogatják azokat a harcosokat, akik mindent bevállalva, családi életüket fölborítva, anyagi eszközeiket végtelenségig kimerítve nap, mint nap, az utcán jönnek, mennek és harcolnak a bankok uzsorás zsarnokságával szemben, valamint a kormány tehetetlensége ellen - nyilatkozta a HírArénának Balog István, a dr. Monostory Attila elnökletével vezetett Devizahiteles Karta alelnöke, az otthonvédő Koppány Csoport korábbi alelnöke, a svéd bejegyzésű Jogállamiság Egyesület társalapítója, valamint a Szepessy Zsolt által vezetett Összefogás Párt országgyűlési képviselő-jelöltje.

Balog Istvánnal a budapesti Városligetben készítettünk interjút.

Nyilatkozik: Balog István
Interjú és cikk: Molnár F. Árpád
Interjúoperatőr: Domján Tibor
Executive Producer: Emma Paradigma
Zeneszerző: Sid Modwooder
 
 
Balog István szeretettel köszöntötte a Nemzetközi Nőnap alkalmából a nőket, kiemelve az otthonvédelem harcos asszonyait, akik az elmúlt években, a kilakoltatások helyszínén kiálltak és harcoltak a rendőrséggel és a hatóságokkal szemben. Eztán Balog István híres névrokonát, Balogh Bélát, a Koppány Csoport elnökét méltatta.

Balogh Béla Koppány Csoportja lett egyébként az elmúlt esztendők Magyarországának leghatékonyabb és legnagyobb változásokat elért otthonvédő közössége, aki mellé később felzárkózott egy ifjú tehetség, Póka László, aki a "Nem adom a házamat" mozgalom vezetője, egy ideje pedig a Szepessy Zsolt által vezetett Összefogás Párt országos listájának a harmadik helyén indult országgyűlési képviselőjelölt.

A nőnapi, 8-ára szervezett tüntetés kapcsán és általánosságban Balog István így fogalmazott:

- Én is hiányolom azt, mint a szervezők, hogy hol van a rengeteg devizahiteles, aki még ma mindig bajban van (...). Tehát továbbra is hiányolom azokat a devizahiteleseket, akik otthonról, a fotelból, a számítógép mellől harcolnak az igazukért és nem támogatják azokat a harcosokat, akik mindent bevállalva, családi életüket fölborítva, anyagi eszközeiket végtelenségig kimerítve nap, mint nap, az utcán jönnek, mennek és harcolnak a bankok uzsorás zsarnokságával szemben, valamint a kormány tehetetlensége ellen (...).

Balog István szerint:

- Magyarország miniszterelnökének lenne rá hatalma, hogy megoldja ezt a problémát. A probléma megoldása, az én gondolkodásom szerint azért nem jön létre, mert már annyira lekötötték magukat a pénzvilág urai felé, hogy nem merik megtenni azt, hogy ezt a tollvonásos törvénymódosítást létrehozzák; ugyanis amikor szeptemberben Orbán Viktor háza előtt demonstráltunk, akkor Lévai Anikó nyilatkozott az egyik harcostársunknak, hogy Orbán Viktor azért nem tud többet tenni a devizahitelesek érdekében, mert a fél bankvilág elvágná a torkát. (...) Ha ez így van, akkor Orbán Viktor miniszterelnök úrnak egyetlen egy megoldási lehetősége van az én olvasatomban, hogy lemond és félreáll és átadja az ország vezetését egy olyan személynek, aki még nem zsarolható! Nem piszkolódott be a politika terén és mivel nem tudja, hogy miért nem lehet megoldani a problémát, oda fog menni és meg fogja oldani.

Balog Istvánnal a budapesti Városligetben, a 2014-es esztendő 3. hónapjának 8. napján forgatott rövid interjúfilmünket itt láthatják:
 
 
Filmfelvétel: 2014.03.08.; Városliget, Budapest.
Készült: 2014.03.11.; Budapest, Hungary.
Premier: 2014.03.11.
 
 
 
Domján Tibor filmfelvételén Molnár F. Árpád, a HírAréna főszerkesztője napszemüvegében Balog István otthonvédő.

Csillag Ösvény Jósda