2019. 01. 20., Vasárnap
Fábián,Sebestyén névnapja

Ön mit érezne, ha gyermekét reggel elengedné a kollégiumba, délutánra meg besoroznák katonának?

Ön mit érezne, ha gyermekét reggel elengedné a kollégiumba, délutánra meg besoroznák katonának?
2015-03-30
Folyamatosak a hírek az Ukrajnába szánt nemzetközi fegyverszállításokról szóló tervekről és elképzelésekről, mert az bizonyos köröknek búsás hasznot hoz. Azonban a háborúhoz nem csak fegyverek kellenek, hanem katonák is. Igen, akik aztán meghalnak.
 
Korunk háborúinak legfőbb jellemzője, hogy azokban a profi kiképzésen átesett és nagy tapasztalattal rendelkező zsoldoskatonák is úgy hullanak mint a legyek, hátmég a septiben toborzott és gyorsított képzésen áteső, újonc helyi hadianyag. 

Domján Tibor, Budapest
 
 
Ön mit érezne, ha gyermekétől, mondjuk vasárnap délután elbúcsúzik, ahogy szokott amikor elengedi a főiskolai kollégiumba, hétfő délután pedig már valami laktanyában találja, mert délelőtt besorozták? Éppen ez történt a Kijevi Politechnikai Főiskola kollégiumában, március 25-én, illetve ki tudja, hogy azóta, hány helyen és mikor?
 
 
A kollégiumot a hadkiegészítő parancsnokság emberei a rendőrséggel együtt járták be, szobáról-szobára, csütörtök reggel, amikor még szinte mindenki a kollégiumban volt. A diákokkal a helyszínen aláíratták a behívókat, csupán annyi idejük maradt, hogy felöltözzenek és már vitték is őket az orvosi vizsgálatra - írja a Kárpáthir.com, az aif.ua portálra hivatkozva.

A kollégium udvarán a 60 diáknak tartottak egy gyors eligazítást, ahol felolvasták jogaikat, ezután buszra ültették őket és elmentek.

Ukrajnában egyre nehezebb a mozgósítási tervek teljesítése, a hadkiegészítők már ehhez hasonló lépéseket is bevetnek a haderő növelése érdekében.
 
 

Csillag Ösvény Jósda