2022. 10. 02., Vasárnap
Petra névnapja

Oltási rendetlenség

Oltási rendetlenség
2019-10-09

Hazánkban a fertőző betegségek és a járványok megelőzése érdekében "szükséges" járványügyi intézkedések között tartják számon a minden magyarországi gyermekre kirótt, életkorhoz kötött, kötelező védőoltásokat. Ezek létfontossága azonban tudományosan egyáltalán nem igazolt, sőt közigazgatási kikényszerítése jogilag megalapozatlan.

Elég ha csak belegondolunk, fejlettebb országokban egyáltalán nincs oltáskötelezés...

Az alábbiakban közölt egészségügyi rendszerhibát egy gyermeke megóvásáért küzdő édesanya vetette fel az egyik közösségi felületen. Észrevételét azért közöljük, hogy biztató jogi fogódzót kínáljunk olyan szülőknek, akik fenntartásokkal fogadják, halasztják vagy éppen tiltják gyermekük indokolatlan és sajnos visszafordíthatatlan invazív beavatkozásait.

 

szerkesztette: Nagy Sándor (Naleksz)

Oltási rend hazai szabályozása...
szerintük..., a hivatalok szerint...

 

Ütőkártyájuk mindig a fertőző betegségek és a járványok megelőzése érdekében szükséges járványügyi intézkedésekről szóló 18/1998. NM rendelet.
És az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény (a továbbiakban: Eütv.) hol marad???
Mindenki erre a törvénytelen NM rendeletre hivatkozik mindenhol, hülyítik a szülőket, mindenkit, DE ugye elsősorban az Eütv. szabályozza a járványügyre vonatkozókat.

 

Ez az NM rendelet alapjában véve hibás, mert az Eütv. 57. §-ának (2)–(3) bekezdésében, 59. §-ának (2)–(3) bekezdésében, 63. §-ának (2) bekezdésében, 65. §-ának (1) bekezdésében, 68. §-ának (1) és (3) bekezdésében, valamint 71. §-ának (1) bekezdésében foglaltak szerint csak fertőző betegségek rendeletben való meghatározására kapott felhatalmazást a miniszter, nem járványügyi intézkedésről való rendelet alkotására.

 

Jó lenne már, ha a szülők, és a rendszer IS felébredne!

 

 

 

Ajánlás:

ARCHIVUM SECRETUM

free counter

Csillag Ösvény Jósda