2021. 01. 28., Csütörtök
Karola,Károly névnapja

Obama: Megépítjük a vasembert (A The Verge rövid cikkének fordítása)

Obama: Megépítjük a vasembert (A The Verge rövid cikkének fordítása)
2014-03-04
Az amerikai hadsereg az emberfeletti erőt adó öltözéket tavaly májusban dolgozta ki és reméli, hogy egy éven belül elkészül a prototípus, három éven belül pedig már a végleges változat is készen lesz - írja a The Verge cikke, amelynek fordítását kizárólag a HírArénában olvashatják.

A The Verge a VOX Média tulajdonában álló amerikai technológiai hírsite, amelynek székhelye a New York városában található Manhattan-ben van. A fiatal, 2011. november 1-én alakult The Verge létrehozója Joshua Topolsky.

(Az Emma Paradigma és Molnár F. Árpád páros korábban az Alsóörsi Hírhatárban publikált The Verge-cikkeket.)

Obama viccelt a vasember megépítéséről, de a hadsereg már készíti
 
Cikk: Jacob Kastrenakes (The Verge)
Fordította: Emma Paradigma
Munkatárs: Molnár F. Árpád
 
 
Obama elnök elszólta magát egy sajtókonferencián, a közelmúltban. Azt mondta: "Valójában azért vagyok itt, hogy bejelentsem, hogy megépítjük a "vasembert"". (Iron Man)

Természetesen az elnök csak viccelt; valójában új high-tech központok létrehozásáról beszélt, de ez nem jelenti azt, hogy nem volt benne egy pici igazság is. Az Egyesült Államok kormánya valójában már egy ideje tervez egy olyan öltözetet, amelynek célja, hogy a viselője emberfeletti erővel és érzékeléssel rendelkezzen. Az öltözéket TALOS-nak nevezik (Tactical Assault Light Operator Suit), az amerikai hadsereg tavaly májusban dolgozta ki és reméli, hogy egy éven belül elkészül a prototípus, három éven belül pedig már a végleges változat is készen lesz.Az öltözék tényleg sci-fi szerű. Viselőjének testét teljes mértékben védi a lövedékektől és beépített saját fegyverrel rendelkezik. Képes monitorozni viselőjének életjeleit, test- és bőrhőmérsékletet, a szívverést, a hidratáció szintjét - a bőrrel való érintkezés révén. Az öltözék kijelzője kimutatná a megmaradt energiát és még potenciálisan sok egyebet. A hadsereg a TALOS-t hálózatban, fedélzeti számítógépként akarja használni, abból a célból, hogy viselője fokozott figyelemmel tudja kísérni a helyzetét és a körülötte zajló akciókat. Könnyű elképzelni, hogy a működése egy kicsit olyan módon történik, mint amit Tony Stark lát a sisakjában az Iron Man című filmben.

Az utolsó információ róla, hogy a gyártás menetrendszerűen zajlik. A haditengerészet admirálisa azt mondta február elején, hogy az energiamentes változat júniusra elkészül, de a végleges változat 2018 előtt nem lesz kész. Hogy milyen lesz az öltözék, olyan-e, mint amit a fenti képen látunk vagy sem... - az azonban biztos, hogy a kormány nem rövid távú ötletnek szánja ezt a tervet.
 

Csillag Ösvény Jósda