2021. 10. 20., Szerda
Vendel névnapja

Nyílt levél a Jobbik elnökségének Habsburg-ügyben

Nyílt levél a Jobbik elnökségének Habsburg-ügyben
2014-03-14
Közeleg március 15-e, a magyarság legdicsőbb nemzeti ünnepe, amit idén - remélhetőleg Pintér Sándor sms-e nélkül - sikerül majd megünnepelni. Az áprilisi majomparádé miatt most Orbán sem teheti meg, hogy elmenekül a nép színe elől, sőt, állítólag bértapsolókat keresnek több helyszínre az állami "kampány"-megemlékezésekre. Bizonyára szétkokárdázza magát a Jobbik is, hiszen a párt, mint a magyar megmaradás egyedüli letéteményese indul a soron következő választásokon. Éppen a nemzeti ünnep apropóján megdöbbentő, amikor a Jobbik éppen jobbról kapja az egyenest vagy ha úgy tetszik, a gyomrost.
 
Létezik ugyanis egy Vona-akadémiának becézett intézmény, a párt (tagok) pénzéből finanszírozva, ahol ráadásul saját elitjüket képzik, de a kiszivárgott információk alapján a Habsburg-restauráció szellemében oktatják a történelmet,  amiben az  aradi vértanúk, mint a törvényes kormány elleni lázadók gyülevész hordája szerepelnek, ráadásul éppen a megérdemelt büntetéssel sújtva.
 
 

 
Domján Tibor, Budapest
 
 
Atilla Király Szellemtudományi és Nemzetstratégia Akadémia a neve annak a “tudományos intézménynek”, amely természetesen csak a nevében akadémia, hiszen akkreditációval sem rendelkezik és okiratot sem bocsáthat ki, de azért a jobbikos jővő elitjét képzik rendületlenül, méregdrágán és természtesen titokban, hiszen a honlapjuk menüpontjait csak regisztrált belsősök tudják érdemben elérni, mindenkinek másnak: A hozzáférés megtagadava. A köszöntőből azért tudtunk idézni:
 
Az Atilla Akadémia létrejöttének célja nem az, hogy egy újabb ilyen intézmény alakuljon, nem a horizontális síkon akar bővíteni, hanem vertikális értelemben kíván segédkezni egy leendő magyar szellemi arisztokrácia létrejötténél.
 
 
Baloldalon Vona Gábor, a jobboldalon pedig Baranyi Tibor Imre "akadémikus"

Igen meggyőző arisztokrácia fejlődhet olyan búra alatt, mely szerint a Habsburgok voltak az utolsó szabályszerűen választott magyar királyok, akik ráadásul a magyar királyság minden hagyományos értékét képviselték.  A kozmopolita és nem titkoltan mindig is magyargyűlölő Habsburgok  tehát a rend képviselői, Zrínyi, Rákóczi, a 48-asok, az aradi vértanúk pedig a rendetlenségé, a lázadásé, a hagyomány elleni harc képviselői, ezért ez utóbbiak egyszerűen árulók.
 
Alább Baranyi Tibor Imre, az akadémia főideológusának és oktatójának tavaly március 15-e utáni facebook-posztja olvasható, ami a fentiek alapján már könnyen dekódolható üzenet mindenki számára.
 
 
Nesze neked nemzet megmentői! Így viszont már érthető, hogy a magyar pártok közül miért éppen a Jobbik kardoskodik bőszen amellett, hogy Janukovics - bár az ukrán nép az egész világ számára világosan látható módon leváltotta - mai napig a legitim elnök Ukrajnában, a nép a reakciós, Putyinnak pedig joga és kötelessége "rendet rakni". Ja, kimaradt, hogy erkölcsi.
 
Természetesen, párhuzamot egyelőre nem von(n)a(k) a két szabadságharc között, hiszen az eszme - egyelőre - csak a belső és felső köreiket fűti.
 
Nyilvános retorikájukban ezért inkább egyfolytában hazudoznak - ahogy a politikusok szoktak -, hiszen a megtévesztett szimpatizánsaik a fejükkel együtt húznák ki a gerincüket, ha megértenék, hogy milyen szellemben készítik fel az új jobbikos "elitet" a hatalomra, amihez a választási előrejelzések alapján egyre közelebb kerülnek.
 
A témát több cikken keresztül boncolgató Magyarhajnal.com oldalon Kisgergely András, a Magyar Hajnal Mozgalom vezetője még egy nyílt levelet is intézett a Jobbik elnökségéhez, melynek válaszára - és nem csak a közelgő ünnep kapcsán - többek között mi is igen kíváncsiak vagyunk, ezért változtatás nélkül közöljük:
 
 
Tisztelt Jobbik elnökség!

Az elmúlt egy hétben egy internetes oldal több írásban és elég hosszasan foglalkozott a Jobbik által alapított és működtetett Atilla Király Szellemtudományi és Nemzetstratégiai Akadémiával, az ott folyó oktatással és az oktatókkal.

Ezekben az írásokban többek között olyan megdöbbentő információkat találni, melyek alapjaiban kérdőjelezik meg a Jobbik eddigi ideológiájának, tagjai és szimpatizánsai felé közvetitett, vállalt értékeinek valóságtartalmát. A dolog tisztázása érdekében kérem önöket, hogy legyenek szívesek nyilvánosan válaszolni az alábbi kérdésekre:

- hogyan vélekedik a Jobbik a Habsburg-házról, a több évszázados magyarországi Habsburg uralomról?
- mi a Jobbik hivatalos álláspontja az 1848. március 15-i forradalomról és az azt követő szabadságharcról? A forradalom és szabadságharc részt vevői valóban felforgatók voltak önök szerint?
- hogyan vélelkedik a Jobbik a vesztes szabadságharc utáni megtorlásokról, kivégzésekről?
- mi a Jobbik véleménye a 13 aradi vértanúról, kivégzésük esetleges törvényes vagy törvényetlen voltáról?
- a Jobbik álláspontja szerint a fent említett pártakadémián oktatók személye és múltbéli megnyilvánulásaik alkalmasak-e arra, hogy objektív, hazafias oktatásban részesítsék az ott tanulókat? Olyan oktatásban, amely megfelel a Jobbik hivatalosan hangoztatott világnézetében foglaltaknak?

Kérem, hogy a fenti kérdésekre ne miattam reagáljanak. Válaszoljanak őszintén azért, mert az önök pártjának tagjai, szimpatizánsai ezekben a napokban pont ugyanezeket a kérdéseket teszik fel magukban és baráti, családi körükben. Válaszoljanak őszintén azért, mert tartoznak ennyivel azoknak a tízezreknek, akik az elmúlt években a Jobbik március 15-i rendezvényein megjelentek és talán az idei megemlékezéseken is rész szerettek volna venni.

A Magyar Hajnal Mozgalom nevében,
Kisgergely András

Csillag Ösvény Jósda