2020. 07. 11., Szombat
Nóra,Lili névnapja

Nyílt levél a Deutsche Telekom vezéréhez, Timotheus Höttgeshez

Nyílt levél a Deutsche Telekom vezéréhez, Timotheus Höttgeshez
2014-06-06
Alább, Tökös Tivadar, a Nem Létező Értelmes Magyar Ellenzéki Párt elnöke nyílt levelet intézett, egy igen komoly állami megrendelés aláírására készülő Deutsche Telekom vezérhez.
 
Vajon mekkora lehet az az üzlet, amiért Timotheus Höttges elnök vezérigazgatónak, megéri országos sajtóbotrányt generálni, továbbá földbe döngölni jólmenő médiabirodalmának zászlóshajóját az Origót, ami persze fikarcnyit sem különbözött a többi vezető médiaorgánumtól, de komoly részt hasított a reklámpiacból és persze jelentős részét lefoglalta a lakosság agyának is, információjellegű termékével. Tökös Tivadar nyílt levelét azonban ajánljuk mindenki szíves figyelmébe, főleg Timotheuséba.

Domján Tibor, Budapest
Forrás: blogrepublik
 
Timotheus Höttges
Deutsche Telekom
Elnök-vezérigazgató

Tisztelt Elnök Úr!
 

Tökös Tivadar vagyok, a Nem Létező Értelmes Magyar Ellenzéki Párt (NLÉMEP) elnöke. Azért keresem meg jelen levelemmel, mert félő, hogy az Ön által vezetett cég jó hírnevét súlyosan veszélyeztető dolog történt Magyarországon.

Néhány héttel ezelőtt az egyik legolvasottabb magyar internetes oldal, az ORIGO, cikksorozatot közölt arról, hogy Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, az ország egyik legbefolyásosabb politikusa több útján, melyen egy “tolmáccsal” vett részt, három éjszakát töltött, összesen fejenként kétmillió forintért, különböző külföldi luxushotelekben.
 

Pethő András, több magyar civilszervezettel együttműködve, pert indított a Miniszterelnökség ellen azért, hogy közöljék, milyen céllal költötte el az éves magyar átlagbérrel összevethető mértékű összeget a miniszter. Kiderült, hogy valódi célja az utazásoknak nem volt, vagy  ha volt, azt a Miniszterelnökség a bíróság ítélete ellenére sem adta ki.

Lázár János kínos magyarázkodásra kényszerült. Nem ismerte el, hogy magánutakra költötte volna a magyar adófizetők pénzét, de magánvagyonából visszafizette a Miniszterelnökségnek ezt az összeget.

Napokkal az eset után az ORIGO főszerkesztőjét, Sáling Gergőt eltávolították a cégtől, a hivatalos magyarázat szerint szervezeti átalakítás miatt, közös megegyezéssel. Ennek ellentmond, hogy szolidaritásból a cikkek szerzője, Pethő András is felmondott, a szerkesztőség a saját lapját meghackelve tiltakozott. Azóta az a hangfelvétel is kiszivárgott, amely bizonyítja, hogy nem strukturális átalakítás miatt távolították el a főszerkesztőt.

Tisztelt Elnök úr!

Az ORIGO tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt., mely a Deutsche Telekom többségi tulajdonában és irányítása alatt áll.

A szólásszabadságot és a sajtót, mint a demokrácia őrét példátlanul súlyosan sértő kirúgást, egy olyan cégnél vitték véghez, amely egy jó hírű, nem kis részben német állami tulajdonban álló nagyvállalathoz tartozik.

Ez azt eredményezte, hogy máris pletykák kaptak szárnyra, hogy a Deutsche Telekom azért huny szemet az emberi és politikai jogok lábbal tiprása felett, mert magyar állami megrendelésben reménykedik, vagy profitját megnyirbáló újabb különadótól tart.

Emlékeztetnem kell az Elnök urat arra tényre, hogy a Deutsche Telekom olyan országban működik, amely saját keserű példájából tanulva mára a világ egyik legstabilabb jogállama, amely az egész világnak példát mutat az emberi jogok és az emberi méltóság védelme terén. Kiterjedt intézményrendszer, évtizedes felvilágosító munka és példátlan társadalmi összefogás vezet oda, hogy a fent leírt történet Németországban nem játszódhatott volna le.

Meggyőződésem, hogy azok a német kis- és nagyrészvényesek, köztük a német állam, nem tűrnék el, hogy egy botrányba keveredett politikus  csak úgy kirúgassa egy újságtól a leleplezőjét. Meggyőződésem, hogy ez az értékítélet változatlan akkor is, ha ez egy másik országban történik.

Biztos vagyok benne, hogy sem a Deutsche Telekom saját belső szabályai, sem a német jog, sem pedig a részvényesek – akiknek érdekében Ön dolgozik – igazságérzete nem engedi azt, hogy a Deutsche Telekom, vagy bármelyik leányvállalata az emberi és politikai jogok lábbal tiprása útján akár egy fillér haszonhoz is jusson.

Mindezekre tekintettel kérem, hogy ezt az ügyet szíveskedjen a Deutsche Telekom igazgatótanácsa és közgyűlése elé vinni, és alaposan kivizsgálni.

Budapest, 2014. június 3.

Őszinte tisztelettel:

Tökös Tivadar
A NLÉMEP elnöke 

Csillag Ösvény Jósda