2020. 08. 03., Hétfő
Hermina névnapja

Nemváltás - A férfi, aki ellopta a női teniszt

Nemváltás - A férfi, aki ellopta a női teniszt
2015-06-17
De mi van abban az esetben, amikor egy eredetileg férfinak született ember – ennek minden fizikai sajátosságával – átigazol a női táborba és így áll ki a női mezőnyben - nők ellen?
 
Cikk: Emma Paradigma
 

Férfiak a férfiak ellen küzdenek.Tekintettel a testi adottságokra és a nagyobb izomerőre, nem indítank férfiakat nők elllen, hanem a  nőknek külön rendeznek - nők a nők elleni viadalokat.

Sportversenyek rendezésekor senki sem ütközik meg ezen. Korcsoport és  súlycsoport szerint is tagozódik a mezőny,  a rendezők azonos súlycsoportban igyekeznek indítni a versenyzőket.
 
A szintén sportként számon tartott sakkban is így van, bár ott nem a nyers fizikai adottságok dominálnak. Ritka kivétel, de olykor a nők taktikai érzéke fölülmúlhatja a férfiakét, a tehetségről és a kitartásról nem is beszélve – izomagyú pasik nem jeleskednek a sakkban –, így került minden idők legjobb női sakkozója, Polgár Judit, nemzetközi sakknagymester a férfi profi csapat élére vagyis ő lett a férfi sakkválogatott szövetségi kapitánya. Ez teljesen rendben is van, mert a sakkozónő  eredményei magukért beszélnek, de ettől ő még nő maradt.

De mi van abban az esetben, amikor egy eredetileg férfinak született ember – ennek minden fizikai sajátosságával – végleg átigazol a női táborba és így áll ki a női mezőnyben – nők ellen?
 
A hormonadagolásnak köszönhetően megváltozik a teste, a műtéteknek köszönhetően megszabadulhat a férfiasságától, mellimplantátumot kaphat, sminkelhet, női ruhákba bújhat, nevet változtathat és férjhez mehet, valamint indulhat a női sportversenyeken.

Bizonyos testi arányok és az izomzat jellege viszont megőrzi a születéskori jellemzőit. A feje mérete továbbra is nyolcszor fér rá a testmagasságára, míg a nőnek születetteké hétszer. A vállszélesség szintén árulkodó, mert míg egy eredeti nőnek kétszer mérhető rá a fejszélessége a saját vállára, addig egy férfinak háromszor.

Bikinis képeken jól látható, hogy a gyárilag nők derékvonala a köldök fölött helyezkedik el, a mesterséges nők derékvonala pedig a köldök alatt.
 
 
Nincs is ezzel addig semmi baj, amíg csak az identitásról van szó, hogy ne kelljen női lélekkel férfitestben élni, vagy fordítva. Ahogy az Michelle Obama kapcsán internet-szerte elérhető, aki vélhetően eredetileg Michael Robinsonként látta meg a napvilágot.

Más a helyzet azonban, ha teszem azt valaki azért lesz férfiból nővé, hogy pénzdíjas versenyeken a női mezőnyben behozhatatlan előnyre tegyen szert. Aki látott már férfitestet, azt nem téveszti meg néhány masni és teniszszoknyácska. A vasmelós izomzat (vagy mint Conan, a barbár bicepsze) lépten-nyomon kificcen a nőies díszlet mögül.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A rakétaszerűen emelkedő pénzdíjak megérnek egy kis csalafintaságot. Az US Open rekord pénzdíjai pláne. Ezek ugyanis horribilis összegek.

Serena Williams legutóbb most, 2015. júniusában nyerte meg a French Open-t. Teljesítményét senki sem vitatja. Annál inkább azt, hogy hím- vagy semlegesnemű létére női versenyeken indul. Ez a férfi ellopta a női teniszt. Jóképű nővérével, Venus Williams-szel, aki szintén érdekelt a teniszbizniszben és egy csinos transzvesztitára emlékeztet leginkább – sok női párost nyertek pályafutásuk során.
 
 

Ahogy a férfiaknak és a nőknek külön bajnokságokat rendeznek, a sérülteknek paralimpiát, úgy a transzgendereknek is egymás ellen kellene kiállni. A női versenyeken pedig csak a minden kétséget kizáróan nőnek születettek indulhatnának.
 
Már csak fair play jegyében is.
 

Csillag Ösvény Jósda