2023. 06. 06., Kedd
Cintia,Norbert névnapja

Nem válik kedvenccé a szlovák futam

Nem válik kedvenccé a szlovák futam
2014-09-17
A Kondella Péter – Szilassy Arnold párostól elvárt eredmény a 40. Kassa Rallyn is megszületett. A SOLID Racing Team Honda Civic Type-R-rel versenyző alakulata a rallye mezőny abszolút értékelésében az 5. helyet szerezte meg, míg az N csoportban és az N3 kategóriában ismét győzelmet aratott. Kondelláék szívébe azonban nem nagyon lopta be magát a szlovák futam…
 
- Horváth Judit -

SOLID RACING TEAM – 40. Rally Košice – Kassa Rally, 2014. szeptember 5-7.
Kondella Péter – Szilassy Arnold, Honda Civic Type R

 
 
Kondella Péter: Minden kezdet nehéz – és számunkra a Kassa Rally is igen nehezen kezdődött. Több olyan helyzetünk is adódott a szeptember 5-7-ei hétvégén, amivel eddig nem volt gondunk, így gyorsan kellett rá megoldást találnunk. Példának okáért az első két gyorsasági szakaszon nem volt hangosításunk. A második szakaszon 70%-ban arra kellett hagyatkoznom, amit éppen láttam, nem igazán hallottam, mit mondott Arnold, hiába próbálta hangosabban közölni az információkat.
 
 
A futam előtt egy nagyobb újításon ment keresztül a Honda, többek között a gátlón is puhítottunk. Sajnos a megfelelő futómű-beállítást így sem sikerült megtalálnunk elsőre, ráadásul egy csavar is meglazult benne a jobb első keréknél, így minden balos kanyarba úgy érkeztünk meg, mintha jégen táncoltattuk volna a kocsit. A szervizben szerencsére időben orvosolni tudtuk az összes problémát, s a második körre már bizakodva mentünk ki.

A körülmények ellenére sikerült olyan időket autóznunk, hogy magabiztos előnyünk legyen a kategória- illetve a csoporttársakkal szemben is. Kapkodnunk tehát nem kellett, a cél ezek után már csak a sikeres célba érés volt. A teljesítményünk alulmaradt attól, amit magunkkal szemben elvárunk minden egyes futamon, de be kell vallanunk, hogy most a körülmények sem voltak a legideálisabbak hozzá. Sokan azt mondják, hogy a kassai szakaszok is beletartoznak a legjobb rallypályák közé, s maga a rendezvény is felülmúlja a többit – mi ezt sajnos nem így láttuk. Teljesítettük a feladatot, hoztuk az eredményt, s bizakodva állunk a következő futam előtt.
 
Szilassy Arnold: A nagy megmérettetést szem előtt tartva vágtunk neki a hétvégének. Ott voltunk, megcsináltuk, de a lényeg elmaradt. Már az első körben volt egy kis futómű gondunk, amiről próbáltunk tudomást sem venni. Így lett, amilyen lett az első kör. A második körre változtattunk, a futómű a helyére került. Ettől függetlenül a sok beesett autó láttán roppant indiszponáltan versenyeztünk. A szokásosnál is jobban visszavettünk, de még így is egy elfogadható eredményt értünk el.

Az autó jól szerepelt, újra duzzadt az erőtől. A komlói verseny végére kicsit vesztett a teljesítményéből, de a szerviz mindent megtett a felkészítés során. A szokásosnál nagyobb revízión esett át a sikeres szereplés érdekében. Ami a közeljövőt illeti, kíváncsian várom a folytatást. Jó lenne végre pozitív híreket hallani a versenyrendezések felől.
 
Partnereinknek köszönjük az együttműködést: AVANZO-TRADE Kft. – The Body Shop; Ecoffice Technology Kft. – Sigillanda, PaperCut; EGROKORR Festékipari Zrt.; ExcelIT Informatikai Szolgáltató és Tanácsadó Kft.; Evolution Consulting Képzési és Tanácsadó Kft.; FPO Hungary Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. – Ozone, Gaming Gear; BEASTvision; GLOBAL-UNION Irodatechnikai Kft.; HETECH TREND; Honda ÉLES; Innovitas Közhasznú Kft.; KYOCERA – The new value frontier; Laurus-Consulting Szolgáltató Kft. – CORTESIA GROUP; MICRO-TOP Távközlési Kivitelező és Tervező Kft.; Olasz és Társai Bt.; Pannon Tobacco Kft.; PWENT Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. – MEZ-EXPRESSZ.HU, Termelői méz; Rowa Chemical Kft. – BLACKFAST; Truck Parts Impex Kft. – www.webkamion.hu; Visiophone Kft. – www.eropolis.hu; V4 Transport Szállítmányozási Kft.; Büttner Kft.; www.royalmagazin.hu

 
 

Csillag Ösvény Jósda