2021. 09. 19., Vasárnap
Vilhelmina névnapja

Nehéz idők jönnek! Mi lesz veled világ, mi lesz veled Magyarország? (Egy asztrológus szemével)

Nehéz idők jönnek! Mi lesz veled világ, mi lesz veled Magyarország? (Egy asztrológus szemével)
2015-09-12
Nehéz idők jönnek, egy válságos időszak előtt állunk. Sok átláthatatlan szinten zajlik ez a folyamat. Változás előtt áll a világ. Különösen Magyarország számára kedvezőtlen, nagy gond lesz számunkra a tömeges migráció. Az asztrológia segítségével próbálom elemezni ennek a hátterét.
 
Krősz Zsuzsa, asztrológus

Megtanulni tisztelni a másik méltóságát azt jelenti, hogy nem fosztjuk meg őket problémáik megoldásának lehetőségeitől. Csak azok tehetnek szert szilárd önbecsülésre, akik aktívan részt vesznek saját válságaik megoldásában, akik nem passzív, gyámoltalan fogadói a külső segítségnek. Segíteni másokat, miközben megvonjuk tőlük azt a lehetőséget, hogy maguk keressék a megoldásokat, maguk lépjenek fel saját érdekükben, egyértelmű azzal, hogy megfosztjuk őket a fejlődés lehetőségeitől. Egy ilyen segítség valójában nem gazdagításuk, hanem kifosztásuk, mert a méltóságuktól fosztjuk meg őket. Az ilyen segítség nem működik. (Alinsky)
 
Egy igen nehéz időszakhoz érkezett a világ, azon belül Európa és Magyarország is. A Jupiter-Neptunusz szembenállás, a Szaturnusz-Jupiter kvadrát és az Uránusz, nehéz fényszögkapcsolatai összefüggésben állnak a kontinensünkre érkező menekültek áradatával. Az asztrológiában a sorsfeladatokat az egymással feszült fényszögkapcsolatba lévő Jupiter-Szaturnusz okozza. A Szaturnusz-Jupiter fényszögkapcsolatai 20 éves periódusokra oszthatók, 20 évente ugyan azon elemi jegyekben(föld, víz, levegő,tűz) állnak együtt. Az asztrológiában egy nagyobb korszak a Szaturnusz és a Jupiter együttállásaiból következik be, ezen belül öt évente kerülnek szembenállásba és kvadrátba, ami mindig komoly sorsfeladatokat hozott az országnak.
 
 
Miért fontos ez?
 
A legutóbbi 20 évvel ezelőtti együttállásuk, 2000. május 28-án következett be a Bikában (föld jegy), a következő pedig 2020-ban a Vízöntőben (levegő jegy) fog bekövetkezni. Befejeződik egy materiális korszak, a föld, a pénz világa haldoklik. Egy válság kellős közepén vagyunk. A változás utolsó szakaszába érkeztünk, a 2015-2016. évben létrejövő Szaturnusz-Jupiter kvadrát meghozza annak a folyamatnak a végkifejletét, ami 2000. május 28-án beindult.

Magyarország, a hagyományok szerint a Nyilas jegyhez kapcsolódik. Magyarország uralkodó bolygója a Jupiter. A Nyilas jegy analóg a külfölddel, így többek között a kivándorlással is. A Szaturnusz szeptember 18-án végleg belép a Nyilasba (ezt 29 évenként teszi meg), ezzel kiszabadul a szellem a palackból. Idén nyáron, amikor a Szaturnusz még utoljára visszalépett a Skorpióba, a világ, különösen az EU lehetőséget kapott arra, hogy rendezze a helyzetet. Ez sajnos nem sikerült, sőt Németország elkövette a legnagyobb hibát, amit ebben a helyzetben el lehet követni, a világ tudtára adta, hogy ők szívesen befogadják a szír menekülteket. Ez azt jelenti, hogy az otthon maradt több tízmillió menekültnek megadta a várt jelet az indulásra. Ebből nagyon könnyű kikövetkeztetni, hogy mit fog okozni a szeptember 18-a után a Nyilas jegybe visszalépő Szaturnusz. Minden eddiginél nagyobb menekültáradattal fog Európa szembenézni. És mivel Nyilas ország vagyunk, ezért ez bennünket erősen fog érinteni.
 
Ha visszanézünk a történelmbe, nem nehéz kikövetkeztetni, hogy a 2015-2016-ban létrejövő Szaturnusz elindulása a Nyilasba és a vele kvadrátot alkotó Szűz-Jupiter, illetve velük szembenállást alkotó Halak-Neptunusz következményeként mire számíthatunk.

1956-ban, a Szaturnusz a Nyilasban és a Jupiter a Szűzben kvadrátot alkottak egymással, akárcsak most.  Aki ismeri a történelmet, annak nem hiszem, hogy magyarázni kell, hogy mi történt akkor.

1989-ben a Szaturnusz ismét a Nyilasban és az Uránusszal alkotott nehéz fényszöget, akkor is egy forradalom előkészítése zajlott, csak "szerencsénkre" csendes forradalom.

A szintén 2015-2016. évben zajló Halakban álló Neptunusz szembenállása a Szűz-Jupiterrel a történelem folyamán mindig kapcsolatban állt a határok megváltoztatásával és a népvándorlással. Az ISIS erőfölényre tett szert Szíriában és megállíthatatlannak tűnik, épp úgy mint 1939-ben a Harmadik birodalom.

A Jupiter a Szűzben és a Halakban lévő Neptunusz szembenállása legutóbb 1849-ben állt össze ami leképeződött a Habsburg birodalom erőfeszítéseiben, annak érdekében, hogy az 1848-as nemzeti forradalmakat követően visszaszerezze az ellenőrzést. A régi határokat pedig éppen azokon a helyeken vonták meg újra, amelyeket a jelenlegi menekültek is útba ejtenek.
 
Kétségtelen, hogy ezeknek a nehéz fényszögkapcsolatok következményeként vagy kitör egy háború, hogyha minden áron az önvédelemre helyeződik a hangsúly, vagy a befogadás következményeként elindul egy nagyon komoly Vízöntő korszakot idéző, egymás szabadságát, vallását figyelembe vevő hozzáállás és a lojalitásra helyeződik a hangsúly. Ha visszanézünk a múltba, mi magyarok mindig nyitottak voltunk arra, hogy letelepedjenek nálunk más népek, de ezek a keresztény kultúrkörhöz tartoztak, és nem volt egyértelmű vallási vagy kulturlális ellentét.
 

Nincs könnyű helyzetben az ország vezetése. Kezdetben a környező országok rossz szemmel néznek minket, de később követnek bennünket. Ez egy megoldásra váró probléma, amit a helyzethez képest nagyon is jól tudunk kezelni, ezt a Nyilas szellemiségünknek köszönhetjük.

A 2015 végén, 2016 elején létrejövő nehéz bolygóállások robbanékony változásokat sejtetnek. Az elkövetkezendő egy év, ami rászakad az országra nagyon ijesztőnek tűnik, jövő év május-júniusban tetőzik a helyzet ami akár fegyveres villongások vezethet, hiszen rendkívül nehéz bolygókapcsolatok alakulnak ki.

Asztrológiai számításaim alapján egyáltalán nem tartom kizártnak, hogy már 2015. szeptember végén létrejövő Szaturnusz-Mars együttállás és a vele kvadrátot alkotó Jupiter hatására  a fegyverek is eldördülhetnek.
 
Mivel a tömeget az egyes emberek alkotják, ezért sok függ az egyes emberek lelki egyensúlyától, hogy a tömeg milyen irányba mozdul el, milyen irányba taszítható, és hogy a tömeget mire lehet felhasználni.

Kemény időszakhoz érkeztünk Magyarországon, és ismét mi magyarok kapunk egy vizsgalehetőséget emberségből, összefogásból, még annak ellenére is, hogy egyre többen vannak vele tisztában, hogy a problémát igen egyértelműen behatárolható körök robbantották ki, tartják napirenden és mit lehetne tenni a problémák megoldása érdekében. 
 

Csillag Ösvény Jósda