2021. 01. 17., Vasárnap
Antal,Antónia névnapja

Ne hörögjön a nemzet templomában, ez nem a Walking Dead

Ne hörögjön a nemzet templomában, ez nem a Walking Dead
2016-04-03
Meglehetősen humorosra sikerült Z. Kárpát Dániel, a Jobbik képviselőcsoport vezérszónokának, egyik márciusban történő felszólalása, melyben éppen egy KDNP-s ficsúrt, Holllik Istvánt oltotta. Javaslom, először nézzék meg a videót, aztán keressük meg együtt a humort.

Domján Tibor, Budapest
 
 
 
 
 
Ahogy látható, a padsorokban a Jobbikos képviselőtársak jót röhögnek a Walking Dead-es poénon, bár szerintem nem az volt a legütősebb a fenti videóbejátszásban, hanem az, hogy Z. Kárpát képviselő úr, a magyar parlamentet a nemzet templomának nevezte, amit látszólag teljesen komolyan is gondolt. 
 
Dani, már bocs, hogy így letegezlek, mert bár libát nem őriztünk együtt, téged legalább nézelődni láttalak néhány kilakoltatáson. Igaz, nem annyiszor, ahányszor én voltam, de nem is ez most a lényeg. Azonban azt megkérdezném tisztelettel: Te tényleg a nemzet templomának tartod a magyar parlamentet? 
 
Annyira bizarr a képzettársítás, hogy muszáj eljátszani a gondolattal. Ha a magyar parlament, mára az ország temploma (ami egyébként teljes mértékben megmagyarázza a közállapotokat) akkor bizonyára a parlamenti képviselők benne a szentek, de legalábbis a papi osztály, a tudás, a mennyek országának kulcsőrzői, továbbá az írástudók és farízeusok.
 
Dani, nem akarlak elkeseríteni, de tudod mit üzent ezeknek Jézus? (Máté 23/13-16)
De jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok, mert a mennyeknek országát bezárjátok az emberek előtt; mivelhogy ti nem mentek be, a kik be akarnának menni, azokat sem bocsátjátok be. 
  14. Jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok, mert felemésztitek az özvegyek házát, és színből hosszan imádkoztok; ezért annál súlyosabb lesz a ti büntetéstek. 
  15. Jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok! mert megkerülitek a tengert és a földet, hogy egy pogányt zsidóvá tegyetek; és ha azzá lett, a gyehenna fiává teszitek őt, kétszerte inkább magatoknál. 
  16. Jaj néktek vak vezérek, a kik ezt mondjátok: Ha valaki a templomra esküszik, semmi az; de ha valaki a templom aranyára esküszik, tartozik az.
 
Szóval Dani, lehet, mégis inkább elkeserítelek, de ti nem a nemzet templomában keresitek az a nagy rakás közpénzt, hanem a nemzet pöcegödrében halászgattok, a nemzet köpködő talponállójában, adott esetben kuplerájában, így a betöltött szerepeket is ennek megfelelően lenne érdemes kiosztani magatok között. Akkor pedig, nem teljesen mindegy, hogy mit hörög, vagy hazudik a KDNP-s, vagy akármelyik szánalmas nyomorult?
 
 
 
 

Csillag Ösvény Jósda