2019. 09. 18., Szerda
Diána névnapja

Ne csodálkozzunk, hogy évezredes átok ül rajtunk! (Interjúnk Kanalas Andrással)

Ne csodálkozzunk, hogy évezredes átok ül rajtunk! (Interjúnk Kanalas Andrással)
2015-01-26
Kanalas András neves otthonvédő, korábban többek közt pártelnök, jelenleg a Független Magyarok Csoportja vezetője. A kilakoltatások és a nép megélhetéséért szervezett tüntetések ismert alakja, aki maga is szervezett demonstrációkat. Egy órája nyilatkozott nekünk.
 
Lájkolhatja a Facebook-oldalunkat is:
https://www.facebook.com/hirarena

Interjú: Molnár F. Árpád
Executive producer: Domján Tibor
 
Kanalas András nemzeti beállítottságú, de nem szélsőséges és nem rasszista.

- Mindenki ismeri a megoldást - nyilatkozta Kanalas András. - Csak senki nem meri felvállalni azt, hogy a..., én azt mondtam: a liberálissal nem megyek, a liberális azt mondja, hogy a radikálisokkal nem hajlandó, tehát még mindig keverjük azokat a szakrális dolgokat, amiket nem lehet. El kéne már felejteni! De mindig ezekkel jönnek! Erre én azt mondom, hogy ebből már mi levizsgáztunk; 10 vagy 20 éve nem tudjuk előbbre vinni a dolgokat; fejezzük már ezt be és tényleg, legyen egy népi, nemzeti összefogás és azzal próbáljunk meg kezdeni és majd akkor fognak rájönni, ha odaérünk, hogy valóban lesz megoldás, mert ha van összefogás, akkor van megoldás is. De addig, amíg nincs összefogás, addig hiába van egyesekben cselekvőképesség, hogyha azt nem tudjuk egy síkon működtetni! Tehát ezek a működtetések azok, amiket nekünk kellene organizálni. Tehát rá kellene jönni, hogy nem tudunk évek óta egymás mellett dolgozni, tehát végre már szóba kéne állni egymással és úgy kellene ezt az összefogást megteremteni.

Kanalas András így folytatta:

- Én mostanában ezért törekszem erre, hogy föladom inkább az én szemléletemet, mert rájöttem arra, hogy az hibás. Tehát hibás az a szemlélet, hogy különböző csoportok képesek megváltoztatni ezt a szemléletet. Sajnos, ez nem oda vezet. Most már látom. Tehát nincs eredménye. Mert addig, míg mi magyarkodunk, meg egyéb ilyen dolgokra pazaroljuk azt az energiát, amit egy okosabb dologra kéne fordítani, addig ezért nőtt föl mellettünk a politika, hogy meg tudta csinálni azokat a hibás törvényeket, amik idáig juttatták az országot. Beszéljünk akár az alkotmányos jogokról, tehát hogy egyáltalán a jogegyenlőség ismeretlen fogalom, tehát mindenki részére, a másik az, hogy nekünk kell megteremteni az egységet, tehát az embereknek, akik ezt az országot lakják! Nekik kell megteremteni az egységet! És az egység mindig is mérvadó volt. Amit, sajnos, mi, magyarok nagyon nem ismerünk. Tehát valahol az embereknek föl kell nőni, hogy ezt megértsék!

Kanalas András szerint a lakosságnak az Internetet is felelősebben kellene használni. Szavai szerint:

- Az, amikor a Facebook-ot fölhasználják arra, hogy azokat az őrült írásokat mindenki küldözgeti, nagyobb károkat okoznak az emberekben, mint az, amit a politika ránk akar néha kényszeríteni! Én tudom, hogy agymosás van, és amit a politika megcsinál, az a média rossz irányú felhasználása. Ez is egy probléma, mert ez a politika - nem igaz, hogy nem vesszük észre(!), hogy - akármilyen területhez nyúl, mindenhol gond és felelőtlenség; ez jellemzi ezt az országot! Tehát itt kéne rendet csinálni!

Kanalas András összegzése szerint:

- Tehát itt van az, amikor valakinek nincs gazdája, itt van az, amikor egy ország eladja a függetlenségét, és nem akar abból kigyógyulni, amiben szenvedünk. Mert ne csodálkozzunk azon, hogy évezredes átok ül rajtunk! És ezek miatt kéne annak a sok embernek összefogni, akik magukat értelmiségnek érzik, akik akarnak tenni a közös boldogulásért!
 
 
 


 

Csillag Ösvény Jósda