2019. 08. 24., Szombat
Bertalan névnapja

Mutáns óriáspatkányt kapcsoltak le a rendőrök a Monsanto székház előtt

Mutáns óriáspatkányt kapcsoltak le a rendőrök a Monsanto székház előtt
2014-01-31
Tüntetők szállták meg kedden, a világhírhedt méreggyártó, a Monsanto cég St. Louis-i székházának bejáratát, ahol éppen az éves közgyűlés tartották. Az öt felspécizett autóval érkező, mintegy két tucat tüntetőre valamivel több rendőr is kivonult, akik szinte azonnal letartóztatták a tüntetőket, amikor azok felsorakoztak autóikkal és odaláncolták magukat a bejárat elé. A tüntetők közül, először a mutáns óriáspatkányt kapcsolták le, aki felugrott és egy táncot is lejtett a Monsanto cégtábláján. 

Domján Tibor, Budapest
 
Derminax - Hatékony küzdelem a pattanások ellen
 
A Monsanto cégről, legutóbb Molnár F. Árpád írt egy komolyabb összefoglalót, melyet a gazdaság rovatunkban, vagy  >>> ide kattintva olvashat <<< 
 
 
 
A keddi tüntetők elsődleges célja az volt a demonstrációval, hogy felhívják a Monsanto és a világ figyelmét arra, hogy ha már azt nem tudják megakadályozni - mert az állam kvázi támogatja - hogy a Monsanto egészségtelen és veszélyes termékei rendre megjelenjenek a boltok polcain, sőt, lassanként átvegyék a uralmat az elsődleges élelmiszerek piacán, akkor legalább legyen feltüntetve a csomagoláson, hogy az adott élelmiszer GMO-s, tehát génmódosított vagy  génmódosított összetevőket tartalmaz, így, aki akarja az elkerülhesse ezt  a fajta (egyébként valós, sőt igen jelentős) kockázatot. 
 
A világméretű méregkeverő cég, azonban alapvetően a  főrészvényesek igényeit kívánja szem előtt tartani, az pedig a profitmaximalizálás, ezért nyilván nem szeretne ezzel - akár jelentős várárlóerőt - piacokat veszteni, ilyesmikről tehát hallani sem akar, inkább tovább vesztegeti az amerikai törvényhozást, ami egyébként egy egyszerű rendelettel kötelezhetné erre a cselekedetre. 
 
 
A tüntetők között volt egyébként egy Monsanto részvényes,  Adam Eidinger is, aki a GMO címkézést fontosnak, sőt szükségesnek tartja, de ő és a hozzá hasonlóan gondolkodók mindössze 10 %-ot képviselnek a részvényesek közül és a bent folyó éves beszámolón és közgyűlésen ezt a kérdést, kb. ebben a 90/10  százalékos arányban le is szavazták. 
 
Amikor a leszavazás híre kiszivárgott, akkor a tüntetők - hangot adva felháborodásuknak - elkezdték odaláncolni magukat a bejárathoz állított kocsikhoz, illetve egy mutáns óriáspatkánynak öltözött tüntető vad táncot kezdett lejteni a cégtáblán, amire végül a rendőrök is mozgásba lendültek, és legalább 10 tüntetőt előállítottak, ahol aztán a feljelentés és pénzbírságolás után mindenkit elengedtek. Mindezt annak ellenére, hogy sem személyi sem tárgyi sérülés nem történt. 
 
 
Adam Eidinger szerint - aki közben a St. Louis Public Radionak is nyilatkozott - nem töri le őket a vereség, sőt, jővőre ezért akár több tízezres tüntetést is szerveznek a közgyűlés idejére.
 
 

Csillag Ösvény Jósda