2022. 12. 06., Kedd
Miklós névnapja

Morvai Ferenc: Rendet kéne csinálni a Magyarok Világszövetségénél és a Magyar Tudományos Akadémiánál

Morvai Ferenc: Rendet kéne csinálni a Magyarok Világszövetségénél és a Magyar Tudományos Akadémiánál
2015-08-08
Morvai Ferenc, a Megamorv Petőfi Bizottság alapító elnöke, 2016.08.06-án sajtótájékoztatót tartott a Pilvax kávéházban, ahol röviden, tisztán és világosan vázolta, több mint negyed évszázad kemény, veszélyes illetve költséges munkáját és mindezek csodálatra méltó eredményét, néhány igencsak hiánypóltó kiszólással fűszerezve. 

Domján Tibor, Budapest
 Forrás: Kőszegi László, Hungária Televízió
 
 
Kapcsolódó cikkek:
 
 
Úgy gondolom - mondta Morvai Ferenc -, hogy Magyarországnak nagyon komoly érdekének kellene fűződnie ahhoz, hogy feldolgozásra kerüljön a Petőfi Sándor ügye, hisz a mai helyzetbe, ebbe a puskaporos helyzetbe, ami Európába van, önök nem is sejtik, hogy mi fog következni. Valakik szerint nem jó az az ország, ami a múltjához ragaszkodik, azok az állampolgárok nem jók. Rabszolgák a jók, akik ingyen, éhbérért dolgoznak a nagyhatalomnak. Éppen ezért, ha azt akarjuk, hogy megmaradjon ez a pici kis ország, akkor igenis a múltunkat föl kell kutatni, hisz egy ház is akkor áll erősen, ha van egy erős alapja. Petőfi Sándor pedig a mi alapunk, a múltunkhoz tartozik. 
 
 
Morvai Ferenc elmondta, hogy örülhet a román titkosszolgálati érintettséggel többször hírbe hozott Paturbány Miklós, aki stílusosan a Magyarok Világszövetségének elnöke és örülhet az úgynevezett Magyar Tudományos Akadémia, aki segítő szándékkal egy fűszálat nem tett keresztbe negyed évszázad alatt a Petőfi kutatás területén, ám a feltárás után már két nappal és azóta is, minden követ megmozgatott az üggyel kapcsolatos dezinformálás, bizonyíték meghamisítás és megsemmisítés területén.
 
Az örömük oka pedig nem más, minthogy Morvai Ferenc lemondott a Megamorv Petőfi Bizottság elnöki címéről, mellyel - a tagok egybehangzó véleménye szerint - a bizottság léte is okafogyottá vált, tehát megszűnt, továbbá cáfolta a sablon titkosszolgálati módszerekkel terjesztett híresztelést is, miszerint a Petőfi Bizottság sikerének hátszelével szándékozik pártot alapítani.
 
Végül oklevél elismerésben részesítette számos segítőjét, köztük Kőszegi Lászlót is, a Hungária Televízió alapító főszerkesztőjét, aki az alábbi filmet is készítette:
 
 
MORVAI FERENC SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA - PILVAX 2015 08 06
Kőszegi László (Hungária Televízió)
 
 

Csillag Ösvény Jósda