2021. 09. 19., Vasárnap
Vilhelmina névnapja

Mindkét lábára amputált 70 éves asszonyt készülnek az utcára tenni. (Simó Endre, MSZF)

Mindkét lábára amputált 70 éves asszonyt készülnek az utcára tenni. (Simó Endre, MSZF)
2014-06-24
A korábban, 68.000 Ft köztartozásra hivatkozva egyszer már kilakoltatott, mindkét lábára amputált 70 éves asszonyt, Emma nénit készülnek az utcára tenni a főváros XV. kerületében – értesítette szerkesztőségünket a Magyar Szociális Fórum vasárnap.

Az asszonyt az Erdőkerülő út 34. szám alatti Idősek Gondozó Házából akarják kirakni július 2-án. A Magyar Szociális Fórum úgy tudja, hogy nem biztosítanak neki más elhelyezést, csak olyant ajánlottak föl neki, amelynek költségeit nem tudja vállalni szerény nyugdíjából, melyből adósságait is törlesztenie kell.

Domján Tibor, Budapest
Forrás: Simó Endre (Magyar Szociális Fórum) 
 
 

Nagy Lajosné (Emma néni) pontosan két évet tölthetett a Nyugdíjasházban és Idősek Gondozóházában, miután 2012. július elején kilakoltatták önkormányzati bérlakásából adósságai miatt. László Tamás polgármester (FIDESZ-KDNP) többek között azzal utasította el kérését, hogy otthonában maradhasson kis unokájával, akit gyámként nevelt egyhetes kora óta, hogy az asszony „kábellopásban segédkezett” (!) A gyereket állami gondozásba vették, de ragaszkodik nagymamájához, és vissza akar menni hozzá.
 

A 70 éves asszonynak nincs hová mennie, ezért az életébe kerülhet, ha az idős otthonból is kilakoltatják. A Magyar Szociális Fórum az asszony önkormányzati bérlakásból történt kilakoltatása óta foglalkozik a család sorsával, és mindent elkövetett annak érdekében, hogy jobb belátásra bírja a kerületi vezetést, de mindhiába. „Embertelenséget és mérhetetlen cinizmust tapasztaltunk azoknak a részéről, akiknek – éppen ellenkezőleg – segíteniük kellett volna. Bízunk abban, hogy az illetékesek változtatnak magatartásukon, és bizonyítják, hogy emberek!” – áll az emberi jogokért küzdő mozgalom közleményében, melyet László Tamás polgármesternek is megküldtek vasárnap.

A XV. kerület polgármesterének írt levélben Simó Endre újságíró, a Szociális Fórum szervezője, felajánlotta László Tamásnak, hogy élő TV stúdióbeszélgetés keretében szembesüljön az amputált lábú asszonnyal, és mondja el, hogyan kíván segíteni neki, illetve miért nem kíván segíteni neki. A stúdióbeszélgetést a Budapest TV-ben június 27-én 20-21 óra között rendezik meg Simó műsorvezetésével.
 

 
Végül a László Tamásnak írt levél:
 
László Tamás Úr részére
Budapest XV. kerületének Polgármestere
polgarmester@bpxv.hu
fax: 307-4008
 
Polgármester Úr!
 
A Magyar Szociális Fórum tudomására jutott, hogy 2014. július 2-án ki akarják lakoltatni az Erdőkerülő úti Idős Otthonból Nagy Lajosnét (Emma nénit). Tudomásunk szerint nincs hová mennie, kilakoltatása esetén az utcára kerülne, annak minden várható következményével életére nézve.

Kérem Önt, akadályozza meg a tragédiát, és gondoskodjon ennek a 70 éves asszonynak megfelelő körülmények közé jutásáról! Jó fényt vetne mind az Ön hivatalára, mind Önre személyesen!

Tájékoztatom Önt arról, hogy ma az alábbi sajtóközleményt adtuk ki az esetről.
 

Felajánlom Önnek, hogy élő TV stúdióbeszélgetésen szembesüljön Emma nénivel, és mondja el, hogyan kíván segíteni neki, illetve miért nem kíván segíteni neki. Ezt a beszélgetést 2014. június 27-én pénteken 20-21 óra között rendeznénk meg a Budapest Televízióban az én vezetésemmel. Várom rá mielőbbi válaszát!
 
 
 
2014. június 22.                                                Dr. Simó Endre újságíró, az MSZF szervezője
 

Csillag Ösvény Jósda