2023. 09. 25., Hétfő
Eufrozina,Kende névnapja

Mindenütt bővítették a tudáshoz férést, csak Orbánia csökkentette! (Hiller István)

Mindenütt bővítették a tudáshoz férést, csak Orbánia csökkentette! (Hiller István)
2014-11-13
- Egyetlen egy olyan kormány van Európában, (...) amely szűkítette a tudáshoz való hozzáférés lehetőségét - mondta a butaság alapú társadalom kiépítése kapcsán a Parlamentben, pár nappal ezelőtt a korábbi oktatási miniszter, Hiller István, akinek úgy tűnik, ugyancsak jót tett az ellenzékiség, felháborodásai pedig elősegítik a hatékonyabb és hasznos gondolkodási és stílusbeli módszerek adoptálását.
 
Cikk: Molnár F. Árpád

Hiller István, az MSZP korábbi oktatási minisztere a butaság alapú, tehát orbánian romboló és elmepusztító társadalmi modell pogromjainak sorából emelt ki néhány példát, többek között a tankötelezettség korhatárának csökkentését.

- Mindenütt, ahol a válság idején és a válság óta hozzányúltak az oktatás rendszeréhez - mondta Hiller István -, mindenütt, az Európai Unión belül és az Unión kívül, a tudáshoz való hozzáférés lehetőségét bővítették. Egyetlen egy olyan kormány van Európában, sőt, a legtágabb értelembe vett Európában, amely szűkítette a tudáshoz való hozzáférés lehetőségét. Önök szégyenletes módon csökkentették a tankötelezettség korhatárát, ezzel évente 12-15 ezer magyar fiatal emberről vették le a kezüket. Bárhol, ahol a tankötelezettség korhatárához hozzányúltak, nem mindenhol nyúltak hozzá, de ahol hozzányúltak, ott emelték, csak Önök azok, akik ezt csökkentették.

Hiller István elmondta, hogy Orbánék ismét egy hasonló lépésre készülnek, amikor a gimnáziumi férőhelyek szűkítésén törik a fejüket.

- Akkor - folytatta Hiller István -, amikor profiltisztításnak mondják azt, hogy Magyarországon kevesebb fiatalt akarnak a gimnáziumokba és (...) azt akarják, hogy kevesebb egyetemista legyen. Nyilván, hogyha kevesebb egyetemista, kevesebb a kritikus és úgy gondolják, hogy kevesebb embert fognak látni akkor majd hétvégenként a József Nádor téren. Föl kell világosítsam önöket, hogy ez nem így megy.

Hiller István Orbán Viktor ama többször elismételt butaság alapú társadalmi pogromjára célozhatott, amivel Orbán Viktor azt ismételte, hogy 'jobb egy szakmunkás, mint egy közepes érettségi'. Azaz Orbán Viktor - akinek gondolkodásáról, szavairól és tetteiről, bezárva a szappanadóig szüntelen a "putri" kifejezés jut eszembe -, tehát Orbán kifejezetten arra törekszik, hogy amiképpen demokratikus és emberjogi szempontból, valamint a magyar lakosság demokrácia- és emberjogi igénye szempontjából az Európai Unió 28 tagállama közül a legutolsó helyére lakta le Magyarországot, úgy arra törekszik - és állítom(!), hogy az a célja(!) -, hogy a magyar lakosság értelmi és intellektuális képességeit is lelakja, és a magyar népet e tekintetben is az Európai Unió putrijává tegye.

A közmunkások bunkó, tudatlan és primitív országának felcsúti futballistája, Orbán Viktor, a butaság alapú társadalom gyakorlatilag teljesen nyíltan meghirdetett demokratikus és emberjogi sereghajtója - amiképpen azt egy EBESZ-es nyilatkozta korábban - már az első 4 év alatt is 800 törvényt hozott a diktatúra kiépítése irányába. A saját falujának kertje sarkába - Ceausescuhoz hasonlóan - futballstadiont építtetett oligarcha elnök jó ideje már Brüsszelben is sajtótájékoztatón deklarálta, hogy Európának - a jelenlegi gyakorlattal ellentétben - személyi központú (értsd: elnöki diktatúra) rendszereket kellene létrehoznia. A sereghajtó miniszterelnök ma már többfelé kijelentette továbbá, hogy a demokrácia nyugati rendszereit elavultnak, a kilátástalan lakossági nyomorral és elnöki diktatúrával, valamint tömeggyilkos diktátorokkal sújtott országok sorát a követendő példáknak és a kívánt magyar útnak tartja.

Bizonyára ebből is világos, hogy a nemzetközi felmérések miért hozzák ki rendre a magyar lakosságot a legigénytelenebb népnek egész Európában, amikor demokráciaigényről, szabadságigényről stb. van szó. És az is érthető, miért jutnak a Fideszre szavazó lakosokról a magamfajta gondolkodó, nem lelakott és nem elbutult személynek olyan kifejezések jutnak az eszébe, mint pl. "söpredék" és "putri".

 

Titkolt tények: Trianon

Történelmi tény, hogy az I. világháború kitöréséért a Magyar Királyságot felelősség nem terhelte. Ugyanakkor az 1920. évi Békeszerződés delegációi a világháború kitöréséért ...

Csillag Ösvény Jósda