2021. 09. 19., Vasárnap
Vilhelmina névnapja

Mindent az Oroszlánokról (Krősz Zsuzsa, asztrológus)

Mindent az Oroszlánokról (Krősz Zsuzsa, asztrológus)
2014-07-26
Az Oroszlán a zodiákus legbüszkébb és legkirályibb jegye, nem véletlen, hogy-e jegyben születettek uralkodó bolygója a Nap, mert a Naphoz hasonlóan az élet középpontjának tekintik magukat. Születésnapjukat július 23-a és augusztus 23-a között ünneplik. Boldog Születésnapot kedves Oroszlánok!

Krősz Zsuzsa, Budapest
 
 
 
Az Oroszlán a legerősebb és legnagyobb energiájú jegy, hihetetlen belső erővel és kisugárzással rendelkezik. Életöröm, optimizmus és elevenség jellemzi. Megteremti önmagát, életkörülményeit, megáll a saját lábán. Erős érvényesülési vágy sarkallja, tudja, hogy vezetésre született. Céltudatos, olyan aki mindig felfelé tör. Van benne elég bátorság és bizalom az élettel szemben. Szenvedélyes, erős akaratú, a felelősségtudat és a szabadságvágy kellő egyensúlyban van nála. Kitűnő szervező, vezető egyéniség. Szereti és tudja élvezni az életet. Rendkívül hiú, bókokkal, hízelgéssel mindent el lehet érni nála.
 
 
Az Oroszlánokra általában jellemző az őszinteség és a nyíltság, ezért sokszor ki is használják. A gazdagság, a kényelem számára nagyon fontos, hiúsága miatt szeret dicsekedni. Nem ijed meg a kockáztatástól, ha ez lehetőséget ad a meggazdagodásra. Nagylelkű és melegszívű barát. Könnyen megbocsájt és felejt, nem haragtartó ás bosszúálló. Szeret parancsolgatni és irányítani. Ha ez nem adatik meg neki hivatása területén, akkor a családi életben igyekszik kárpótlást szerezni. Hajlamos a lustaságra, szereti a kényelmes életet.
 
Motivációja:

Az Oroszlán az a jegy, amihez a büszkeséget, arisztokratikus viselkedést, a hiúságot, önteltséget, de a méltóság és az erő fogalmát is társítják. Az Oroszlánnak az az életérzése, hogy valami nagy dologra született. Úgy éli az életét, mint akinek természetes joga, hogy a középpontban legyen. Látszólagos önuralma sok esetben bizonytalanságot takar, megpróbál olyan benyomást kelteni, mint aki már régen célba ért a tervei megvalósításával. Változatosnak és színesnek akarja megélni a világot, ezért nehezen boldogul a szürke hétköznapok realitásával. A legmélyebb motivációja az a vágy, hogy korlátozás nélkül éljen és megvalósíthassa önmagát.
 

 
Az Oroszlán a szerelemben:

Az Oroszlán szerelme tüzes, temperamentumos és játékos. Hatalmas szíve van. Teljes valóját beleviszi a szerelembe, nagyon érzékeny a saját erejére a kapcsolatban. Ügyeljünk arra, hogy erényeit ne hagyjuk elismerés nélkül. Nem tűri a középszerűséget, aki vele kezd, az legyen elbűvölő és kissé titokzatos. Nem kedveli a kalandorokat, kizárólagos figyelmet követel magának. Nem szereti a humort, ha vele kapcsolatos, mert az Oroszlán nem ismer tréfát, ha saját személyéről van szó. Ilyenkor hajlamos mindent szó szerint venni. Az a hölgy, aki Oroszlán férjet választ magának, készüljön fel arra, hogy a párja elvárja a feltétlen csodálatot és odaadást. Rendkívül kellemes partner, nagyvonalú, gáláns az Oroszlán férfi. Aki Oroszlán feleséget választ magának, annak élete párja okos, kedves, nagyvonalú lesz, de arra is fel kell majd készülnie, hogy a kalapot majd nem ő viseli odahaza. Ne felejtse el rendszeresen meglepni feleségét valamilyen értékes ajándékkal. Gondoskodjon arról is, hogy az Oroszlán hölgy kedvére sütkérezhessen a baráti társaság középpontjában.
 
Oroszlán, mint beosztott:

Figyelmes és lelkiismeretes. Időnként azonban dicséretekkel, különféle elismerésekkel kell ösztönözni, különben sértettnek és csalódottnak érzi magát, ilyenkor  pedig lustává válhat. Ha nem juthat előbbre a ranglétrán, tovább áll, vagy olyan munkát keres, amelyben a maga ura lehet.
 
Az Oroszlán, mint vezető:

Vezetésre termett, hiszen csakis így nem érzi korlátozva szabadságát. Jó szervező, dinamikus, hatékony és vállalkozó. Munkatársaival jó kapcsolatra törekszik, de fontos, hogy semmiképp ne sértsék meg a büszkeségét. Azt szereti, ha beosztottjai megfelelő képzettséggel rendelkeznek az adott munkához, de még sem múlják felül őt. Nagyon fogékony a hízelgésre.
 

 
Az Oroszlán gyermek:

Vidám, játékos, persze csak addig, amíg a játékszabályokat ő határozhatja meg. Ha feldühítik vagy rákényszerítik bármire, akkor óriási dühkitöréssel reagál, amíg a célját el nem éri. Akkor érzi jól magát, ha közvetlen környezetén uralkodhat, de ezt olyan természetesen teszi, hogy a környezetében élők észre sem veszik, hogy átvette a hatalmat. Könnyen tanulnak az Oroszlán gyerekek. Nekik elég egyszer elmagyarázni a tananyagot, és máris megjegyzik, magolásra nem lehet őket kényszeríteni. Gyakran kell őket dicsérni, arra mindig figyeljünk, hogy mások előtt ne szidjuk meg őket.
 
Oroszlán, mint szülő:

Mivel az Oroszlán büszke, ezért számára fontos, hogy szülőként büszke lehessen csemetéjére. ezért mindent megtesz azért, hogy elősegítse gyermeke tanulmányait. Mindenben támogatja gyermekét, de gyakran előfordul, hogy saját vágyait  próbálja ráerőltetni. Mivel maximalista, ezért a gyerektől is ezt várja el, nehezen viseli, ha kudarcot vall. Nagylelkű és igyekszik mindenből a legjobbat adni, akár azon az áron, hogy neki kell lemondania valamiről. Az Oroszlánra jellemző uralkodás a szülő gyermek kapcsolatban is jelen van, de védelmező ösztöne is óriási, mindentől megvédi gyermekét. 

Csillag Ösvény Jósda