2020. 08. 03., Hétfő
Hermina névnapja

Mindent az Ikrekről (Krősz Zsuzsa, asztrológus)

Mindent az Ikrekről (Krősz Zsuzsa, asztrológus)
2014-05-28
Az ikerpár a jelképe annak a meghasonulásnak, amely az Ikrek jegyében született embereket jelképezi, hiszen állandóan az érzelmek és az értelem között vergődnek.
 
Születésnapjukat május 21-e és június 20-a közötti időszakban ünneplik. Boldog Születésnapot kedves Ikrek!

Krősz Zsuzsa, Budapest
 

 
Az Ikrek jegyet legtöbbször a felszínességgel azonosítják. Van közöttük ilyen is olyan is. Egy azonban biztos: az Ikreket csak egy bizonyos szintig érdekli valami. Nehezen tudnak elmélyülni valamiben, mivel ahhoz általában több idő kell, és az Ikrek figyelmét lekötni hosszú távon egy témában nem lehet. Az is igaz, hogy a felfogó képességük is gyorsabb az átlagnál, persze van, akinél a felejtés is ugyanilyen gyorsan végbemegy, azonban legtöbbjüknek vág az esze, mint a borotva, és mindenre tudják a választ, vagy legalábbis mindenhez hozzá tudnak szólni.
 
 
Náluk a beszéd kulcskérdés. Nem sok jegy van rajtuk kívül, akik ennyit tudnak és szeretnek is beszélni. A különbség csak az, hogy a kíváncsiság és a tudásvágy hatja őket , információt vesznek és adnak tovább, igazi közvetítők. Nem véletlen, hogy az állatöv hírvivői az Ikrek. Ha valamit meg akarunk tudni, vagy ha egy hírt célzottan elakarunk juttatni valakihez, csak keresnünk kell egy Ikreket. Nemcsak a szavakat forgatják ügyesen, könnyen tanulnak idegen nyelveket, vonzza őket a külföld, szeretnek utazni, világot látni, bármit, csak ne kelljen otthon egy helyben ülni.
 
Az Ikrek logika személytelen, döntéseit soha nem befolyásolják az érzelmek. Megvan a józan eszük, amely alapján döntéseket hoznak. A Merkúr hatása tehetséges emberekké teszi őket Sokoldalúak, fürgék, ügyesek és talpraesettek. Kettős énjük miatt, hol egyik, hol másik oldaluk kerekedik felül, a jó és a rossz közötti állandó vívódásaik miatt kiszámíthatatlanok, nehéz eligazodni rajtuk. Érzelmi helyzetekben is racionális énjük kerekedik felül. Ettől a kettősségtől ők is ugyanígy szenvednek. Amikor alkalmazkodni próbálnak a helyzetekhez, simulékonynak tűnnek, álcázva konfliktuskerülő magatartásukat. Sokszor észre sem veszik, hogy övék az utolsó szó. Intellektuális beállítottságuk révén mindenre magyarázatokat keresnek. Nyitottak minden újra, szeretnek sportolni, mozogni.
 
Az Ikrek feleség:
 
Leginkább lelki társat keres, aki érezteti vele, hogy életének társa, nem pedig a házvezetőnője. Az Ikrek nőnek természetes, hogy a házasság után is fenntartja egyéb tevékenységeit. Kifinomultak, alaposak, gyűlölik a rendetlenséget.
 
Flörtölő természettel áldotta meg őket a sors, de józan esze és védelmi ösztöne nagyon erős, ezért soha nem áldozná fel otthonát és férjét, valamiért, amiről ő is tudja, hogy nem más számára, mint egy kis verbális flört.
 
Az Ikrek férj:
 
Az Ikrek férj nem való birtokló, szenvedélyes feleségnek. Ezek a férfiak érdekes személyiségek, intellektuálisak és társaságkedvelők. Legtöbbször újságírók, írók vagy tudósok, tanárok. Ez a típusú ember olyan házastársat keres, aki hasonló szellemi érdeklődésű. Feleségének meg kell tanulnia elviselni férje általános érdeklődését más emberek, vagy más nők iránt. Hajlamosak-a flörtölésre, de csapongó vágyát soha nem kell komolyan venni.
 
Az Ikrek férjben van egy adag józan ész és bár szereti a futó kalandokat, nincs még egy olyan típusú férfi, aki határozottabban tud véget vetni a kapcsolatnak, főleg ha tudja, hogy van vesztenivalója a flörtöléssel.
 
Az Ikrek gyermek:
 
Az Ikrek jegyű gyerekek, mint maga a kettős jegy, áldást és problémát is jelentenek. Gyakran már kisgyermek korban tehetséget mutatnak a rajzolás, a tánc és a hangszerek területén. Természetes adottságuk van a tanuláshoz, mivel hatalmas tudásvágy jellemzi őket.
 
Az Ikrek gyerek gyengéi a viselkedésében rejlenek. Ideges, ingerlékenyek, akik nehezen tudnak nyugton maradni. Igencsak jó füllentők és hazudozók. Sokszor még maguk sem tudják, hogy hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.

Az Ikrek barátsága:
Az Ikrek jegyű nem hajlamos mély barátságokat kötni. Ismerősként kellemes emberek, és általában számtalan laza barátságot kötnek. De szórakoztatóan kritikusak, ha mély érzelmekkel szembesülnek, és magukat is kinevetik, ha nemesebb érzést kezdenek érezni. Az érzelmeket hajlamosak lenézni, mert félnek attól, hogy gyengének, szentimentalistának tarthatják őket.
 
Az Ikrek a szerelemben: 
A szerelemben az Ikrek legjellemzőbb tulajdonsága a kíváncsiság. Akkor is nehezen áll ellen az új kalandok csábításának, ha tartós kapcsolatban él. A flörtbe nem a szenvedély, hanem az ismeretlen izgalma viszi. Fontos számára, hogy érdeklődő, nyitott partnerrel éljen együtt, akivel meg tud osztani egy jó filmet, színházat, vagy kiállítást.
 

 
Erősségei:
- vág az esze, intellektuális
- minden érdekli, nyitott
- jól bánik a szavakkal, jó humorú
-  társaságkedvelő, jókat lehet vele beszélgetni
- széleskörű az érdeklődése
- vidám
 
Gyengeségei: 
- egyik nap ezt gondolja, másnap pedig az ellenkezőjét
- jópofát vág a dolgokhoz, de belül pont az ellenkezőjét gondolja
- figyelmetlen, felületes
- nem tud titkot tartani, másokat kibeszél
- flörtöl, de tovább mer lépni
 
Minek örül?
- ha tanulhat, értelmes emberekkel ismerkedhet
- új dolgokat kipróbálhat
- ha utazhat, világot láthat
- barátoknak, társaságnak
- könyvnek, mozinak
 
Mivel lehet felbosszantani:
- ha ráerőltettünk bármit, amit ő nem szeretne
- ha belekérdezzünk a részletekben
- ha kritizáljuk
- ha korlátozzuk a szabadságát
- rutinszerű dolgokba kényszerítjük
 
Ki illik hozzá?
Bárki, aki jó társalgó, szeret utazni és nem erőltet rá semmit, mert attól megfullad. Aki kölcsönös barátságon és egyetértésen alapuló kapcsolatra, játékos erotikára, változatosságra vágyik. 

Csillag Ösvény Jósda