2021. 09. 19., Vasárnap
Vilhelmina névnapja

Mindent a Rákokról (Krősz Zsuzsa, asztrológus)

Mindent a Rákokról (Krősz Zsuzsa, asztrológus)
2014-06-19
A Nap június 21-én, belép a Rák állatövi jegybe és ott is tartozkodik július 22-ig. Boldog Születésnapot kedves Rákok!

Krősz Zsuzsa, Budapest
 
 
 
A Rák egy nagyon érzékeny, romantikus, álmodozó típus. Fontos számára a család, az emlékek, és nagyon ragaszkodik is hozzájuk. Segítőkész, kedves, aranyos, de könnyen megsértődik és nagyon nehezen lehet kiengesztelni, mivel nehezen felejti el sérelmeit. Híres a hangulat ingadozásairól, álmodozásairól és ez sokkal erőteljesebben nyilvánul meg, ha a Hold is itt áll. Ha jó hangulatban találunk egy Rákot, nagyon gyengéd és engedékeny, éppen ezért ilyenkor könnyen ki is használható.
 
Belső világa nagyon komplex, szeret köntörfalazni és beleolvadni a környezetébe, a nyílt konfrontációt kerüli. Állandóan bizonytalan önmagában, aggodalmaskodik azon, hogy mások hogyan látják őt. Szereti megóvni a magánéletét, egyfelől kerüli a nyilvánosságot, azonban mégis képes az excentrikus viselkedésre és pontosan tudja, hogyan kell sütkérezni a napfényben. A legtöbb Rák tele van ellentmondással ebben rejlik a varázsa. Az egyik  pillanatban még vicceket mond, vidám, a másik pillanatban magába roskad és elmereng saját kis belső világában. Együtt érző és gondoskodó a barátokkal, családtagokkal, de képes csontig hatoló megjegyzéseket tenni, miközben folyamatosan változik a hangulata. Nagyon fontos számára az őszinteség, ugyanakkor nagyon érzékeny, könnyen megbántódik, ha nyers, őszinte kritika éri. Ha megbántódik, akkor visszavonul, bezárkózik  és nem felejt.
 
A jövő kiszámíthatatlanságára negatív gondolatokkal reagál, ami bizonytalanságából ered. A bizonytalanságát humorral leplezi, sokszor a bizonytalanság az, ami őt a depresszióba vezeti. Öngyógyító erővel működik nála az optimizmus és a nevetés. Mivel kardinális jegy, ezért céltudatos, aki így vagy úgy, a kettőt előre, egyet hátra, vagy oldalazó stratégiával is, de minden áron eléri a célját. Nagy álmodozó és szentimentális, figyelmes és odaadó. A Rák az a jegy, amelyik biztosan észreveszi, ha valaki segítségre szorul. Varázsa a gondoskodó ösztöneiben és a hangulatváltozások miatti ellentmondásaiban rejlik, amiket az érzelmeivel egyenlít ki. Szeretetből és dicséretből azonban nincs az a mennyiség, ami túl sok lenne egy Ráknak. A legegyszerűbb dolgokat is képesek túlkomplikálni, mégis nagy kalandorok, érző szívű hősök, akik apró figyelmességekkel és romantikus ábrándjaikkal képesek kiszakítani minket a hétköznapok valóságából.
 

A Rák, mint szerelmi partner:
A Rák számára fontos a megbízhatóság, a rajongás és a biztonság. Finom lelkű, család centrikus, melegszívű, megértő partner kell neki. Akit elkötelezettség, türelem, szeretet jellemez. A Rák a szerelemben a teljes lelki összhangra vágyik, az erotika is akkor működik számára, ha az érzelmi háttér adott. Ha megbízik partnerében, akkor a szívét, lelkét beleadja a kapcsolatba. Nem való mellé tapintatlan társ, aki nincs tekintettel a Rák érzékenységére. Ha kedvese nem elég figyelmes, akkor megsértődik és nehezen tud túllépni a feszültségeken.
 
Rák, mint barát:
Csodálatos barát, az erősebb, élettelibb Rák típus imádja a barátságot, mivel imád adni. A Rák barátságában rejlő veszély, hogy kisajátítja érdeklődése tárgyát, követelődző és birtokló lehet.
 
A Rák szülő:
Imádják a gyerekeket és a legnagyobb hűhót csapják körülöttük, de nem mindig bölcsen nevelik őket. A Rák apa szigorú és kritikus, ellenőrzése alatt tartja gyerekeit, hogy nagy a veszélye, hogy gyermekei félénkké és idegessé válnak. A Rák anya elkényezteti őket, mígnem rosszak lesznek, akkor pedig túl szigorú lesz hozzájuk. Az a fajta szülő, aki túl szigorú és túl elnéző is egyben. Ezek a szülők sok szeretetet adnak, de hozzáállásuk nem elég igazságos.
 
A Rák gyermek:
A Rák gyermekek mimóza természetűek. Álmodozó, szeszélyes, ragaszkodó kis teremtmények, akik szeretetre éhesek. Furcsa szenvedélyes módon függenek a szeretett emberektől. Mindent magukba szívnak, ami vonzza őket, ezért bármilyen tulajdonság kifejleszthető bennük. Remek üzleti érzék és kézügyesség,  mesés fantázia világ jellemzi őket. Arra kell nevelni őket, hogy függetlenebbek és szókimondóbbak legyenek.
 
A Rák és a munka:
A Rák jegy szülöttei között találjuk a művészeket, írókat, költőket. A Rák szülötett érzékenysége a művészethez hajtja, mert természete vágyik az önkifejezésre. Nagyon jó színészek és színésznők, mert nemcsak érzelmi késztetést éreznek a színészetre, hanem mert magukkal is tudják ragadni a közönséget. Ezért kiváló harcosai valamilyen ügynek, mindig van valamilyen "ügyük", amiért harcolhatnak, vagy valamilyen szociális igazságtalanságot akarnak megszüntetni.
 
Erősségük:
- mélyen átélnek mindent, nagy szívük van és erős beleérző képességük
- romantikus és hatalmas fantáziával van megáldva
- rejtélyes, titokzatos az érzelmi világa
- gondoskodó és gyengéd
- mindenre emlékszik. semmit nem felejt el
- családja és gyerekei a legfontosabban
 
Gyengeségeik:
- nem szeret alkalmazkodni
- hiányzik belőle a keménység és a kitartás
- gyakran ragad a múltba
- hangulatváltozásait nehéz elviselni
- túlérzékeny és álmodozó
- érzelmi függőségre hajlamos
- haragtartó, amit nem mutat ki, csak akkor, amikor már senki nem számít rá
 
Mivel lehet neki örömet okozni?
- ha főzhet, vagy finom ételekkel kínáljuk
- ha tartozhat valakihez
- ha rajonganak érte vagy ő rajonghat valakiért
- a meghitt biztonságos otthon
 
Mivel lehet megharagítani?
- ha kiteregetjük a magánéletét
- ha nyilvánosság elé kényszerítjük
 
Ki illik hozzá?
Bárki, aki határozott és képes felette anyáskodni. Nem szeret szakítani, megvárja, amíg őt dobják. 

Csillag Ösvény Jósda