2020. 08. 03., Hétfő
Hermina névnapja

Mindent a Bikákról (Krősz Zsuzsa, asztrológus)

Mindent a Bikákról (Krősz Zsuzsa, asztrológus)
2014-04-27
A Bika (Taurus) a Zodiákus talán legszebb csillagképe. A Kost követi és az Ikreket előzi meg az állatövi sorban. A Bikák születésnapjukat április 21-től május 21-ig terjedő időszakban ünneplik. Boldog születésnapot kedves Bikák!

Krősz Zsuzsa, Budapest
 
 
A valódi bikákhoz hasonlóan, a Bika jegyében születettek bámulatra méltóan szilárdak és dühítően makacsak. Nem csak elképzeléseik vannak az élet örömeiről, hanem pontosan tudják, hogyan kell az élet napos oldalát megélni. Biztonság, béke, szépség  és finom ételek. Szeretnek divatosan öltözködni, imádják a parfümöket és az ízléses ékszereket.
 
 
Tudják, hogy ehhez az anyagiakat is meg kell teremteni és egy Bikának ez igen is létkérdés. A pénzhez jó a viszonyuk, az anyagiakkal azonosítja sikerességét, önmagát. Személyiségük elbűvölő, de ha jót akarunk magunknak, ne bőszítsük fel. A bosszantásokat sokáig passzívan tűrik, de egy idő után kifogynak a béke tűrésből és haragjuk elemi és pusztító erővel tör ki, úthengerként mindenen átmegy, ami az útjukba kerül.
 
Makacsságban verhetetlen. Ha egy Bika nem akar valamit, akkor azt soha nem fogja megcsinálni, nyomásra ellennyomással reagál. Ragaszkodó, birtokló, és nagyon járatos a manipulációs fortélyokban. A Bikának fontos, hogy büszke lehessen a párjára, mert ez egy visszaigazolás saját magának, hogy ő milyen nagyszerű és különleges ember. Ha már nem szeret, akkor nem birtokol többé, bár az elengedés nem az erős oldala. Szépérzékük kiemelkedően jó, szeretik a művészetet, zenét, praktikusan tudnak gondolkodni. Nem szeret költekezni, mielőtt pénzt adna ki, ezerszer átgondolja, hogy megéri-e?
 
A Bika szülő:

A Bika szülőt nemtől függetlenül, gyakran az egyik ideális típusú szülőnek tartják. Végtelen a türelmük, természetüknél fogva imádják a gyerekeket és az otthoni életet. Majdnem mindig a kertvárosi életet választják, amely ideális a családjuk számára. Számukra a rutin nem unalmas, mint a többi állatövi típus számára. Nagyon erős védelmező ösztönnel rendelkeznek.

A Bika gyermek:

A Bika gyermek az egyik legszebb a tizenkét típus közül. Jó evő, tele van energiával és életerővel. Nagyon jól reagálnak a szeretetre, fontos nekik a simogatás, érintés. A Bika nem intellektuális jegy, és ezek a gyerekek nem szorgalmas tanulók. Motiválni kell őket a tanulásra. Néha tehetséget mutatnak valamilyen kézügyességet igénylő munkában, kifejezetten művészi hajlamokkal rendelkeznek. Hamar lustává válnak, mivel a jegy karaktere is hajlik az önkényeztetésre.
 

 
A Bika jegyű ember erősségei:

- jó érzéke van a pénzhez,
- nyugodt,békés és türelmes,
- hűséges, megbízható,
- igényes, jó az ízlése,
- gyakorlatias és realista
 
Gyengeségei:

- önfejű, makacs, ellenálló,
- túlzottan birtokló, kisajátító,
- saját nézőpontját akarja másokra erőltetni,
- túlzott lustaság és kényelmesség,
- változásoktól való félelem
 
Minek örül legjobban?

- ha kiszolgáljuk,
- ha megfőzzük a kedvenc ételét,
- a szép dolgoknak, amik időtállóak,
- antik dolgoknak
- hasznos, praktikus ajándékoknak,
- ha megállapodhat
- az anyagi biztonságnak
 
Mivel dühíthetjük el?

- ha szórjuk a pénzét,
- ha alábecsüljük,
- ha a jóindulatával visszaélünk
 
Ki illik hozzá?

Bárki, aki nem komplikálja túl az életét, aki jól tud alkalmazkodni hozzá, nyugodt és tud főzni, és a hétköznapokra képes meghitt, nyugalmas otthont biztosítani számára. 
 

Csillag Ösvény Jósda