2024. 07. 19., Péntek
Emília névnapja

Mindenki vonuljon az utcákra! (Vajda Attila a kórházból nyilatkozott)

Mindenki vonuljon az utcákra! (Vajda Attila a kórházból nyilatkozott)
2014-11-18
- Mivel a kormány nem akar a néppel megbeszéléseket vagy egyeztetéseket tartani, ezért (...) a tüntetések továbbra is történjenek meg, összefogva, összetartva, erősen és erőteljességben a nép mutassa meg, hogy mit akar és mit nem akar! - nyilatkozta mai villáminterjújában Vajda Attila, a Magyar Polgári és Nemzeti Jogvédő Szervezet (MPNJSZ) országos elnöke. Az elnököt életveszélyesen magas vérnyomással szállították kórházba, ahol talán kb. két hete kezelik. Így a kórházból adott nekünk interjút.
 
Cikk és interjú: Molnár F. Árpád
Executive producer: Domján Tibor

(A fotók a HÍRHÁTTÉR és a HírAréna korábbi felvételei.)

Vajda Attila jogvédő, az MPNJSZ országos elnöke a budapesti Keleti pályaudvar melletti Péterfy Sándor utcai Kórház 1-es számú Belgyógyászatáról adott villáminterjút, ahová életveszélyesen magas, 255-ös vérnyomással került, valamint úgy, hogy az egyik szemére egyelőre félig megvakult. Mindezek ellenére megesett, hogy távozott a kórházból, hogy képviselhessen egy kilakoltatásra ítélt családot.

- A hanyatló jogállam mellett mai akkut probléma, hogy a kormány milyen megszorító intézkedéseket hoz a társadalom ellen - nyilatkozta Vajda Attila elnök. - Itt vannak az újult termékdíj-adók, de nem is sorolom azokat a kormányzati megszorító intézkedéseket, amelyek folytán az embereknek az életüket ellehetetlenítik. Ezért nagyon fontosnak tartom, hogy a kormány párbeszédet folytasson a néppel. De mivel a kormány nem akar a néppel megbeszéléseket vagy egyeztetéseket tartani, ezért szükségesnek tartom, hogy ma Magyarországon a tüntetések továbbra is történjenek meg, összefogva, összetartva, erősen és erőteljességben a nép mutassa meg, hogy mit akar és mit nem akar! A nép mutassa meg, hogy ma Magyarországon a lakosságból nem 2, hanem 4 millióan éheznek! A kormány megszorító intézkedéseivel szemben pedig a Magyar Polgári és Nemzeti Jogvédő Szervezet azt mondja: mindenki(!), mindenki vonuljon ki az utcára(!), és mutassák meg magukat, hogy a kormány lássa, hogy nem 27 % Fideszről van szó [az összes szavazópolgár közül ennyien voksoltak a Fideszre - a szerk.], hanem egy egész nemzetről, több, mint 9 millió lakosról van szó, akik nem beton és föld alatt élnek, laknak, hanem kint élnek. Mutassa meg a nemzet magát a kormánynak, hogy egy társadalomról van szó, hogy a társadalomnak igenis joga van beleszólni minden olyan rossz kormányzati intézkedések ellen, amik befolyásolják vagy veszélyeztetik az emberek mindennapi létét és életét.
 
 
 
 

Titkolt tények: Trianon

Történelmi tény, hogy az I. világháború kitöréséért a Magyar Királyságot felelősség nem terhelte. Ugyanakkor az 1920. évi Békeszerződés delegációi a világháború kitöréséért ...

Csillag Ösvény Jósda