2021. 10. 20., Szerda
Vendel névnapja

Mindenki a szíve szerint (Kanalas András otthonvédő, volt pártelnök)

Mindenki a szíve szerint (Kanalas András otthonvédő, volt pártelnök)
2014-02-06
Az otthonvédelem egyik ismert alakját, az A Független Magyarok Pártja korábbi elnökét, Kanalas Andrást interjúvoltuk, beszéljen arról, amit éppen fontosnak tart közölni a világgal.

Hogy mit osztanék meg legszívesebben ezzel a világgal?

Minden olyan dolgot, ami emberi, minden olyan dolgot, amiben tudjuk egymást értékelni, minden olyan dolgot, ami értelmes társadalmi érintkezést alakít ki az emberek között. Azt az egymás iránti megbecsülést, hogy ne az ellenséget, hanem elsősorban az embert nézzük egymásban.

Ez az időszak választóvíz lesz az életünkben; már senkire nem számíthatunk, csak önmagunkra; ez az ország is úgy épült fel két világháború után, hogy mi, emberek építettük fel. És amit feltétlenül meg kell értenünk, hogy nem mindenki gondolkodik úgy, ahogy te vagy én. Hagyni kell mindenkit, hogy a szíve szerint döntsön, hogy milyen úton akar haladni.

Kérdezem én: ki örül annak, ha én akarom neki megszabni, hogy mit tegyen? Gondolom, ezzel nem csak én vagyok így.

Ezért gondolkodjatok el, mielőtt leírtok vagy feltesztek valamit egymásról. Gondoljatok arra az időre, mikor lázongó fiatalok voltunk és lopva hallgattuk a Szabad Európa Rádiót és a Luxemburg Rádiót. Mi nem a politika miatt, hanem a zene miatt hallgattuk, mégis tiltották tőlünk,de mi mégis hallgattuk. Mert igényünk volt rá. Nos, most is van mindenkinek valamire igénye, most is sokan meg akarnak sok mindent valósítani, de parancsszóra semmi nem megy.

Az Emberiség olyan, mint a természet. A természet képes megújulni az ember által okozott sebektől; hagyni kell az embereket is, hogy a maguknak okozott sebektől önmaguk gyógyuljanak meg. Nem csak mi, hanem a hatalom is ugyanebben a cipőben jár, mert azokat is mi, emberek alkotjuk. Ha mi elbukunk, ők is elbuknak, mert emberi támogatás nélkül csak meghatározott ideig tudnak szinten maradni. Nektek, fiatalok, még van időtök a megújulásra, a ti kezetekben van sorsotok alakítása. Harcolni nem egymással, hanem a valós ellenséggel kell. Aki nem tudja betartani a játékszabályokat, azok soha nem is fognak érvényesülni, sem a sikerben, sem az eredményekben.

Alázattal szolgáljuk nemzetünket, a Független Magyarok Csoportja.

Se jobb, se bal, egyszerűen magyar.


Kanalas András kapcsán ajánljuk még:
HaHa, Occupy, Koppány Csoport és mások: Összefogás a szabadságért (Hírháttér)
Politika vagy forradalom - Kerekasztal a devizahitelekről (Sok fotóval) (Alsóörsi Hírhatár)

Csillag Ösvény Jósda