2023. 11. 30., Csütörtök
András,Andor névnapja

Miért csak a Jobbik jár kilakoltatások elhárítására? (Z. Kárpát Dániel válaszolt)

Miért csak a Jobbik jár kilakoltatások elhárítására? (Z. Kárpát Dániel válaszolt)
2014-02-12
Számos kilakoltatáson voltunk az elmúlt évek során, de azt láttuk: az országgyűlési képviselők közül voltaképpen csak a Jobbik véli úgy, hogy ott a helye a kilakoltatások megakadályozására. Z. Kárpát Dánielt kérdeztük.

Interjú: Molnár F. Árpád
 
 
Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője úgy tűnik, a rekorder abban, hogy legalább a II. Világháború óta nem volt országgyűlési képviselője Magyarországnak, aki többször jelent volna meg kilakoltatások helyszínén, annak elkövetését és végrehajtását megakadályozó célból, mint ő. Az országgyűlési pártok közül pedig ugyancsak - és megint legalább a II. Világháború óta - a Jobbik az abszolút rekordtartó abban, hogy kilakoltatások ellen, a helyszínen megjelenve tiszteletét tette.

Z. Kárpát Dánielt, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselőjét Molnár F. Árpád emberjogvédő és dokumentumfilmes, a HÍRHÁTTÉR Multimédia alapító-főszerkesztője, az Alsóörsi Hírhatár és a HírAréna főszerkesztője kérdezte:

- Kilakoltatásról kilakoltatásra azt látjuk, hogy az egyetlen mozgósítható országgyűlési párt a Jobbik. Mintha a többi pártnak nem lenne fontos, hogy a polgári lakosság tömegeit kilakoltatják, kizárólag a Jobbik országgyűlési képviselői jönnek el a kilakoltatásra, azt megakadályozandó céllal. Hogy-hogy csak a Jobbik jár el kilakoltatásokra? A többi párt hol van ilyenkor?

Z. Kárpát Dániel így válaszolt:

- Mi úgy vagyunk vele, hogy mindenhová jövünk, ahová hívnak, hát félredobunk olyankor minden egyéb hivatali kötelességet és jövünk, aztán majd maximum kicsit tovább bennmaradunk a munkahelyünkön. Az otthonvédelemben összetartásra lenne szükség, pártállástól, színezettől függetlenül; normális világban pl. egy 90 év feletti hölgyet nem szabadna még vegzálni sem és el kell, hogy mondjam azt is, hogy egy olyan világot kell felépíteni, ahol ilyen nem fordulhat elő. És ez ideológiától, színezettől, mindentől független; a Jobbik tehát mindent megtesz azért, hogy ez a normálisabb világ előálljon, fennálljon.

Egyébként az Országgyűlés pártjai közül - a Jobbikhoz képest nagyságrendekkel lemaradva - a kilakoltatásokon való megjelenést illetően a második helyezett a Schiffer András által fémjelzett LMP volt, míg a Parlamenten kívüli pártok közül a Thürmer Gyula vezette Magyar Kommunista Munkáspárt lett az első. (Az a kommunista párt, amely névváltoztatást eszközölt, mivel a párt nevét Orbán Viktor, a kilakoltatások abszolút királya betiltotta.)

Mondani sem kell, hogy ha pedig negatív rekordert keresünk, akkor meg kell állapítsuk: a Rákosi-rendszer lakosság elleni terrorizmusa óta nem volt senki, aki több embert lakoltatott volna ki a lakásából és a házából, mint a Bencsik András szerint angyali értékrendű Orbán Viktor és annak az egész Európai Unió demokratikus sereghajtójaként hátrafelé vágtázó pártja, a Fidesz. Az elmúlt akár 100 év legkilakoltatóbb "kereszténye" pedig Orbán Viktor miniszterelnök-helyettese, Semjén Zsolt, akire nehéz úgy asszociálni, hogy az embernek ne jusson eszébe visszatérően "Júdás", meg annak "30 ezüstpénze". Utoljára Rákosi Mátyás - Sztálin vezetése alatt - bizonyult még Orbán Viktornál és a KDNP-s semjénizmusnál is buzgóbb kilakoltatónak, aki (Rákosi) a Gulágra hordta a lakásaikból és házaikból kilakoltatott polgári lakosság tömegeit. Orbán Viktor és Semjén Zsolt egyelőre megelégedett az elszegényített tömegek utcai leépülésre és fagyhalálra ítélésével, illetve hajléktalanságuk miatt a nép pénzén fenntartott börtönökben történő letöltendő szabadságvesztések tömeges kiszabásával.
 
HírAréna
 
Molnár F. Árpád és Z. Kárpát Dániel (Felvétel: Domján Tibor).
Thürmer Gyula és Molnár F. Árpád (Felvétel: Domján Tibor).

Titkolt tények: Trianon

Történelmi tény, hogy az I. világháború kitöréséért a Magyar Királyságot felelősség nem terhelte. Ugyanakkor az 1920. évi Békeszerződés delegációi a világháború kitöréséért ...

Csillag Ösvény Jósda