2022. 10. 05., Szerda
Aurél névnapja

Mesterházy: az 1956-os forradalom leveréséhez hasonló Orbán pusztítása

Mesterházy: az 1956-os forradalom leveréséhez hasonló Orbán pusztítása
2014-01-22
Mesterházy Attila, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje 3 órával ezelőtti, legfrissebb Facebook-bejegyzésében az 1956-os forradalom leverésével járt pusztításhoz hasonlította Orbán Viktor országrombolását.

Mint azt Mesterházy Attila, az általa vezetett MSZP, a Bajnai Gordon korábbi miniszterelnök által vezetett Együtt-PM és a Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök által irányított Demokratikus Koalíció (DK) közös miniszterelnök-jelöltje megfogalmazta:

"Az 1956-os forradalom leveréséhez hasonlatos pusztítást végzett az Orbán-kormány, amikor tétlenül nézte, hogy majdnem fél millió, köztük körülbelül kétszázezer magasan képzett ember elhagyja az országot. Így kevesebb tanár marad itthon, aki a gyerekeket tanítsa, kevesebb orvos, aki ellássa a betegeket, kevesebb könyvtáros, aki lelkesen segít a kicsik és nagyok tudásszomjának enyhítésében vagy például kevesebb építész, akik házakat és középületeket tervezhetnének az itthon maradottaknak..."

Mesterházy Attila egyik tegnapi bejegyzésében pedig megemlékezett Gyurcsány Ferenc kvázi népünnepéllyé dagadt debreceni látogatásáról. Mint azt Mesterházy Attila írta:

"Nagyon köszönöm a debrecenieknek, hogy a vártnál jóval többen, több százan voltak kíváncsiak a baloldali összefogás képviselőjére, Gyurcsány Ferencre."

Ugyanerről a debreceni látogatásról egyébként Gyurcsány Ferenc azt írta:

"Elképesztő, hogy milyen hatalmas tömeg jött össze Debrecenben. Végül a fórum népgyűléssé alakult át a szálloda aulájában. Igazi lelkes kormányváltó hangulat volt. Köszönöm, Debrecen."


Villámcikk: Molnár F. Árpád

Csillag Ösvény Jósda