2023. 09. 25., Hétfő
Eufrozina,Kende névnapja

Megvan az első Magyar Sambo érem a zágrábi Sambo Európa bajnokságon

Megvan az első Magyar Sambo érem a zágrábi Sambo Európa bajnokságon
2015-05-23
A hétvégén rendezték Zágrábban a Sambo Európa bajnokságot. A pénteki versenynapon a győri Vesztergom Józsefért szoríthattunk, aki Combat sambo versenyszámban indult 100 kg-ban. Józsi az elődöntőben a helyiek kiválóságát, Toric Marco-t győzte le az elődöntőben - tájékoztatta lapunkat Papp Imre, a Magyar Sambo Harcművészeti Szakszövetség elnöke.
 

Domján Tibor, Budapest
 
 

A döntőben az orosz és bolgár versenyzőt is legyőző ukrán Voloshyanov Anatoliy várta. A mérkőzésen kiütközött rajtuk a rutin különbség, így második helyezettként megszerezte hazánk első érmét az EB-k történetében.
 

A szombati napon Ambrus Gergely (Honvéd Zrínyi SE) lépett szőnyegre. Ő a nyolc közé jutásért a tavalyi Világbajnok, Orosz Kerimov Murad  ellen kezdett és sajnos kikapott. Az Orosz menetelt a döntőig (amit megnyert), így Gergely vigaszágon folytathatta. Ott parázs csatát vívott a Cseh bajnokkal, azonban pontozással alulmaradt.
 

Mindkét hazai versenyzőnek ez volt az első Európa bajnoksága, így különösen elégedett a hazai szövetség. A bolgárokon kívül csak hazánk adott olyan döntős versenyzőt, aki nem a volt Szovjetunió tagállamaiból érkezett. 
 
 

Titkolt tények: Trianon

Történelmi tény, hogy az I. világháború kitöréséért a Magyar Királyságot felelősség nem terhelte. Ugyanakkor az 1920. évi Békeszerződés delegációi a világháború kitöréséért ...

Csillag Ösvény Jósda