2023. 06. 06., Kedd
Cintia,Norbert névnapja

Megugrottak az szaúdiak a kapuvári befektetés elől

Megugrottak az szaúdiak a kapuvári befektetés elől
2014-07-23
Régi összeesküvés-elméletre cáfol rá az élet - büszkélkedtek még pár hete a kormánypárti sajtóorgánumok -, miszerint nem izraeli befektetők, hanem arabok vásárlolják fel majd a megmaradt országot, a lakosságnak ugyanis tejesen mindegy, a politikus pedig mindenképp profitál.
 
Mivel úgy tűnt, hogy az Apple és a Citigruop mellett a szaúdiak némi kolbászban is gondolkodnak, ezért Orbán Viktor septiben ki is tüntette a világ egyik leggazdagabb emberét, Al-Waleed bin Talal szaúdi herceget a Magyar Érdemrend középkeresztjével, hiszen nálunk mindig elismerést érdemelnek, akiknek temérdek a pénzük. Azonban plecsni ide vagy oda, elképzelhető, hogy a felszámolás alatt álló kapuvári húsüzem vételárát mégsem fogják átutalni az arab befektői körök és így mégsem fognak szivarozni a kapuvári kutyák, ahogy a válasz.hu sejtette a sikerpropaganda részeként.

Domján Tibor, Budapest
 
 
A herceg életútja rendkívül figyelemre méltó és elismerést vált ki a világon mindenhol - hangsúlyozta Orbán Viktor, aki arról biztosította a díjazottat: Magyarország büszke arra, hogy ezt a kitüntetést átadhatja. A kormányfő úgy fogalmazott: egy üzletember a sikert is leginkább üzleti eredményben tudja mérni, ugyanakkor Magyarország ezt a díjat nem üzleti sikerei miatt ítélte oda. Ez nem egy üzleti díj, ezt az elismerést olyanoknak adjuk, akikre felnézünk, mert olyasmit tesznek, ami kivívja elismerésünket - hangsúlyozta a miniszterelnök.
 
 
Ahogy a válasz.hu írta - Jövőre a kutyák is szivaroznak Kapuváron című cikkében, két szaúdi befeketető megvette a két éve felszámolás alatt álló kapuvári húsüzem vagyonát. A vállalkozók sertésről marhára váltva folytatták volna a bizniszt, ám végül egy fillért sem utaltak vételár gyanánt, így a felszámoló már új pályázat kiírásán szorgoskodik.
 
 
 
 

Csillag Ösvény Jósda