2022. 01. 19., Szerda
Márió,Sára névnapja

Megérdemlik az eladósodottak! Fizessenek! (Dabasi Tamás remek szavai)

Megérdemlik az eladósodottak! Fizessenek! (Dabasi Tamás remek szavai)
2016-01-25
- Üljön mindenki otthon(!), várja a csodát(!), meg az Orbán Viktort(!), vagy tolja szekéren az aranyat neki(!), aztán várják meg, míg kilakoltatják! Minket nem érdekel! - mondta ékes szavakkal a devizahitelekkel és más uzsorákkal agyonvert több, mint 1 millió magyar éveken át egyik legfőbb jogvédője, Dabasi Tamás, a Fehér Kéményseprők Országos Társadalmi Szervezetének elnöke.

Megérdemlik az eladósodottak! Fizessenek! (Dabasi Tamás remek szavai)

 
 
A HÍRHÁTTÉR és a HírAréna film-összeállításában Dabasi Tamás - az otthonvédő Koppány Csoport tegnapi újraalakulásának ülésén többek között kijelentette:

- A Fehér Kéményseprők Szövetsége (...) nem akar sem a többi időszakban, sem a jövőben senkit sem megmenteni! Üljön mindenki otthon(!), várja a csodát(!), meg az Orbán Viktort(!), vagy tolja szekéren az aranyat neki(!), aztán várják meg, míg kilakoltatják! Minket nem érdekel! Akik a Fehér Kéményseprők Szövetségéhez, a Bélához [Balogh Bélához, a Koppány Csoport otthonvédő elnökéhez], vagy bárkihez, vagy a Koppány Csoporthoz fordul, azt mi tudjuk, hogy nem fogják kilakoltatni, mert megvannak a módszerek arra, hogy meg tudjuk menteni. A többi meg dőljön a kardjába! (...) 2010-ben ennek az egész hercehurcának, szarnak vége lett volna, ha nem nyolcvanan vagyunk kint a Kossuth téren. Hanem nyolcszázan, vagy ezren! Nem kellett volna több! De mikor a bizottsági ülésre bementünk a Bélával, ott ültünk mind a ketten, amikor a képünkbe nyomták, hogy mit dumálunk mi(!), mikor csak nyolcvan embert érint a devizahitelezés! Hát akkor most fizessék! Fizessék meg ennek az árát! Úgy kell nekik! Megérdemlik, üljenek otthon, üssék a számítógépet, meg a billentyűt, aztán osszák az észt a billentyűn, hogy hány per van! Meg hány nyertes per van! Hát nyerjék meg saját maguknak a pert! Megérdemli az összes ember, aki nem ül itt! Én 220 kilométerről eljöttem, azért, hogy itt legyek veletek (...)! (...) Én most itt kérlek benneteket, hogy semmi olyat ne tegyetek, ami a saját károtokra, vagy netán-tán további rendőrségi eljárást von maga után, csak annyit, amennyit az az ember megkér, megkíván; meg kell menteni azt, aki hozzánk fordul! Aki nem, az dőljön továbbra is a saját kardjába! Nincs rá nekünk se energiánk, se szükségünk, hogy a saját családunk, életünket kockáztassuk más... nagyon finoman fogalmazok: lezser, semmirekellő miatt! Akinek nem fontos az, hogy van egy gyereke, vannak testvérei, rokonai, lesznek unokái, és mit fog mondani 10-20 év múlva a gyerekeinek, unokáinak? 'Te, fater! Tettél valamit, hogy a lakásunkat, vagy az örökségemet megmentsd? Tettél valamit érte?! Fölálltál abból a kibaszott bőrfotelból?! Vagy kényelmesen ütötted te is a klaviatúrát?!' Ki fog ezzel szembesülni? Azok az emberek, akik otthon ülnek.
 
 
Szólnak:
Dabasi Tamás
Balogh Béla

Kamera:
Molnár F. Árpád (ÉLI)

Zeneszerző:
Sid Modwooder

(A HÍRHÁTTÉR Filmjeihez komponálta)

Executive producer:
Emma Paradigma

Munkatárs:
Narciso Rojo 
A kapcsolódó irodalomból:
 
 

Csillag Ösvény Jósda