2023. 09. 25., Hétfő
Eufrozina,Kende névnapja

Még mindig a spanyolok szívják a legtöbb kubait

Még mindig a spanyolok szívják a legtöbb kubait
2014-02-25
A kubai állam és a spanyol Altadis vállalat közös tulajdonában álló Habanos S.A. dohányipari cég adatai szerint 2013-ban közel 8 százalékkal nőttek a külföldi kubai szivareladások, elérve a 447 millió dollárt a 2012-es 416 millió dollár után. 

Domján Tibor, Budapest
Forrás: Costa Del Sol
 
 
A Habanos marketingigazgatója, Ana Lopez szerint figyelembe véve a nemzetközi pénzügyi válság hatásait és a szigorúbb spanyol vagy görög dohányzásellenes szabályozást, ezek kedvező számok cégük számára.
 
Javier Terres, a Habanos alelnöke egy kubai dohányipari rendezvényen úgy nyilatkozott, hogy az idén erős eladásokra számítanak a Közel-Keleten és a Csendes-óceán térségében, különösen Kínában.
 
Bár Javier Terres elsőre a távol-keleti országok szerepét hangsúlyozta, utána elmondta, hogy továbbra is Spanyolország a Habanos legnagyobb piaca, és szintén jelentős exportcélország Franciaország, Németország, Svájc és Libanon. A földrajzi közelség ellenére a Habanos az Egyesült Államokba nem szállít szivarokat, ugyanis ott még mindig embargó van érvényben a kubai exporttermékek többségével szemben.
 
 
 

Csillag Ösvény Jósda