2020. 07. 11., Szombat
Nóra,Lili névnapja

Médiasötétítő csütörtök és botrányok a legbetiltóbb média, az Origo háza táján (Az Origo által tegnap betiltott filmünkkel!)

Médiasötétítő csütörtök és botrányok a legbetiltóbb média, az Origo háza táján (Az Origo által tegnap betiltott filmünkkel!)
2014-06-06
Nem árt tudni, hogy az ország összes médiuma közül az Origo csoport, egészen a mai napig, a legbetiltóbb és a leginkább bizonyíték-megsemmisítő az állami bűnözés, a politikusi, bírói, ügyészi, rendőri illetve egyéb maffiabűncselekmények leleplezőivel és publikált feltáró tényanyagaikkal szemben.
 
 
Több szinten is zajlik az idei médiacirkusz. A jelenleg legerősebb kutya, a Fidesz, akit nem tud vagy nem akar megvenni, azt alantasabbnál alantasabb módszerekkel igyekszik félreállítani az útból, a saját médiaszarába pedig úgy hordja a közpénzt, mintha az sosem fogyna el.
 
Eközben sajtószabadságért jajveszékel a mainstream média, csak mert a nagy habzsi dőzsi közepette, igen látványosan beáldoztak egy - nem erkölcsben, etikában vagy színvonalban, hanem - nézettségben és reklámbevételekben élvonalbeli médiumot a gazdáik, egy még nagyobb mutyi ígéretéért cserébe, aminek kapcsán még azon sem izgatták magukat a német tulajdonosok, hogy - a hazai botránykivitelezők nagy tapasztalatának köszönhetően - az operation felettébb gusztustalanra sikerült. Persze, ahogy ők sem, úgy mi sem fogunk könnyeket hullatni az ország talán legbetiltóbb médiavállalkozásának, az Origo-nak további erkölcsi és színvonalbéli süllyedését látva.

Domján Tibor, Budapest
 
 
 
 
A Magyar Reklámszövetség tiltakozó kampányt szervezett a tervezett reklámadó bevezetése ellen. A június 5-ei eseményhez elsőként a TV2 és az RTL Klub csatlakozott, mára már hatvan televízió, rádió, online és nyomtatott lap követte példájukat - írta az Index és hogy a felhívásra eddig példa nélküli módon mozdult meg az egész kommunikációs ipar, a Reklámszövetség tájékoztatása szerint. Meghatódottságukban még azt is leírták, hogy a felhíváshoz csatlakozó 60 médiafelületből ki volt az első, aki elsötétedett. Szerkesztőségünk, ezúton szeretne gratulálni egyébként mind a 60-nak, sőt, álláspontunk szerint ők az élenjárók a lakosság elsötétítésében is.
 
A 444.hu-tól például azért is volt különösen kedves a gesztus, mert állításuk szerint rájuk nem is vonatkozna a reklámadó, de azért ők is elsötétítenek, ami kis eséllyel azt jelenti, hogy nem éri el a reklámbevételük a félmilliárd forintot, de inkább azt, hogy nem zavarja őket a reklámadó afölötti mértéke.
 
 
A "szegény" Origo-ra visszatérve csak néhány mondat erejéig, nem árt tudni, hogy az ország összes médiuma közül az Origo csoport - egészen a mai napig - a legbetiltóbb és a leginkább bizonyíték-megsemmisítő az állami bűnözés, a politikusi, bírói, ügyészi, rendőri illetve egyéb maffiabűncselekmények leleplezőivel és publikált feltáró tényanyagaikkal szemben.
 
Éppen a nagy média-jajveszékelés és elsötétítés közepette értesültünk arról, hogy az Origo, az évek során semmit sem változott, mert a legújabb Fidesz-maffia filmünket is törölte a rendszeréből, melyben Berki Béla, aki a Fidesz kormány "humánerőforrás" managere, az ERVA Zrt. erős embere, korábban pedig Vattamány Zsolt, Erzsébetváros polgármesterének személyes tanácsadója több emberen (egyes információk szerint tíznél több emberen) elkövetett lakásügyi csalássorozatát hoztuk nyilvánosságra. Ezt itt, amit az Origo tegnap betiltott - ahogyan hosszú évek óta tapasztaltuk, hogy a politikai bűncselekmények bizonyítékainak megsemmisítésében és a kárvallott civil lakosság védelmével szemben, az összes lap közül ők voltak a legbeltiltóbbak:
 
 
 
 
 

Csillag Ösvény Jósda