2023. 09. 25., Hétfő
Eufrozina,Kende névnapja

Meddig tűri még a magyar nép?! (Chikán Kornélia jogvédő)

Meddig tűri még a magyar nép?! (Chikán Kornélia jogvédő)
2014-11-18
- Mi is történelmet írunk, mint 1956-ban, nagyapáink. Nem vagyok híve az erőszaknak, de ez a hatalom önként nem fog távozni! A történelem ezt igen jól bizonyítja, hogy a diktatórikus rendszert soha nem békésen számolták fel!

Molnár F. Árpád főszerkesztő kérésére írt cikket a HírAréna számára a neves roma jogvédő, Chikán Kornélia, a Nemzeti Roma Összefogás korábbi szóvivője, aki szociális beállítottságú és remek szónok.
 
Sz. L.

Chikán Kornélia cikke

Évek óta nem dagadt úgy a mellem a büszkeségtől, mint az elmúlt napokban! Mert a nép bátor volt, és hangot adott az elégedetlenségének, és követelte a demokráciát, valamint a kormány távozását. Aki korrupt és érzéketlen a családokkal szemben. Fiatalok, idősek félelem nélkül, elszántan demonstráltak a kormány kiszámíthatatlan gazdaságpolitikája és az új adók bevezetése ellen. A több ezres tömeg láttán büszke voltam, hogy magyar vagyok. Gondoltam: na, most történik valami!

Mi is történelmet írunk, mint 1956-ban, nagyapáink. Nem vagyok híve az erőszaknak, de ez a hatalom önként nem fog távozni! A történelem ezt igen jól bizonyítja, hogy a diktatórikus rendszert soha nem békésen számolták fel!

Ez a kormány bőszen hangoztatja, menyire családcentrikus, csak éppen az intézkedéseik nem ezt igazolják. Nos, a megszorításoknál tényleg a családokra gondolnak elsőként. Azokról akarják lenyúzni a nem létező bőrüket. Míg gyerekeink éheznek, fáznak, ők a luxusvilláikban és melegen fűtött medencéikben lubickolnak! Mi meg a nagy csóróságban fürdünk! Meddig tűri még a magyar nép?!

A legújabb adóemelések, a szappanadó bevezetése és a cafeteria adójának brutális megemelése például akár 10 ezer forintot is kivehet egy család kasszájából havonta! Ráadásul hiába dicsekszik a kormány, hogy mennyivel több pénzt terveznek például gyermekétkeztetésre. Azt a pénzt nem is adják oda mind! Csak ott tartják egy ideig, mert jól mutat, aztán elveszik.

A napokban napvilágot látott hír, hogy a kormány 29 milliárd forintot vett el többek között az önkormányzatok gyermekétkeztetésre szánt keretéből, hogy ebből 20 milliárdot az állami pénznyelő KLIK-nek adjon. A jövő évi költségvetés egy korrupt kormányzat szociális megszorításainak a költségvetése lesz.

Jövőre sokkal kevesebb támogatást kapnak a gyermekes családok. A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Alapra ugyanis jövőre 100 milliárd forinttal kevesebb jut, mint tavaly. Ez 70 milliárddal kevesebb, mint idén!

Családi pótlékot jövőre már csak azoknak akarnak adni, akik dolgoznak.

Ez az eljárás nem csak aljas, hanem gyermekellenes is. Hiszen a családi pótlék nem a szülőknek, hanem a gyerekeknek jár! Csak a gyerekeknek nem lehet utalni. A korrupt kormányzatot azonban ez nem zavarja. Ezeknek az intézkedéseknek beláthatatlan következményei lesznek a szegény családokra nézve.

Még egyszer: családi pótlékot jövőre már csak azoknak akarnak adni, akik dolgoznak. Ez valami vicc? - kérdezhetnénk. Mert ez a kormány nincs tisztában a munka fogalmával; hogy is lehetne, mikor szétverik az oktatási rendszert. Azzal, hogy 24 százalékkal kevesebb jut középfokú oktatásra, felszámolják a gimnáziumokat. Úgy látszik, a korrupt kormányzatnak nem művelt fiatalok, hanem rabszolgák kellenek, robotok, akik éhbérért dolgoznak. Ha ezt megcsinálják, az ország hamarosan egy nagy közmunkatábor lesz. Sárga mellényes androidok fognak szaladgálni az utcákon, akiknek nincsenek álmaik, hosszútávra kitűzött céljaik!

Én a nép nevében nem adóznék. Az Orbán-kormány előbb rendezze le a korrupciógyanúba keveredett adóhivatalt! Az emberek ugyanis nem akarják bűnözőknek adni a pénzüket!

Végezetül: Remélem, a cigányok is felveszik a harcot és hozzá járulnak ennek a rendszernek a felszámolásához.

Szent meggyőzésem, hogy ez a kormány a szociálisan érzéketlen ámokfutását nem hagyja abba önként, csak ha a nép haragjával lehet ezt a rendszert felszámolni. Mert itt már rég nem erről a kormányról van csupán szó, hanem az elmúlt 25 év politikai elitjéről, aki a csőd szélére sodorta a kishazánkat. Ezen csak együtt, közösen, egymásért tudunk tenni, egy emberként odaállva, demonstrálva hangot adni: MUNKÁT, KENYERET, MEGBECSÜLÉST A NÉPNEK!

Legyünk bátrak, ne féljünk, mert itt most a gyerekeink jövője a tét!
 
 
 
 
- Egyetértek a demonstrációk felszólalóival, hogy nekünk, cigányoknak is mindegy lett volna az elmúlt 25 évben, hogy ki emeli fel a cigányságot, csak tették volna meg! Narancs vagy szekfű! (Chikán Kornélia)
- Igaz, nincs még mosolyadó, de ez a kormány mégis sikeresen eltüntette az emberek arcáról a mosolyt. Én még soha nem láttam ennyi szomorú arcú embert az utcákon! (Chikán Kornélia)
 
 

Titkolt tények: Trianon

Történelmi tény, hogy az I. világháború kitöréséért a Magyar Királyságot felelősség nem terhelte. Ugyanakkor az 1920. évi Békeszerződés delegációi a világháború kitöréséért ...

Csillag Ösvény Jósda