2022. 10. 02., Vasárnap
Petra névnapja

Már 4 évesen színpadon álltam - Interjúnk Feyér Zita énekesnővel

Már 4 évesen színpadon álltam - Interjúnk Feyér Zita énekesnővel
2015-02-05
Feyér Zita legalább több szempontból igazán figyelemre méltó énekesnő. Volt alkalmam nekem is élőben hallgatni és elmondhatom: sokkal megbízhatóbban énekel, mint ahogy a mindenki által ismert világsztárok szoktak élőzni. Akkor azt is láttam, hogy igaz, amit ismerősei és barátai állítanak: valóban színpadra termett és amikor fellép, akkor érzi igazán jól magát.

A vele készített rövid interjút olvashatják, és meg is hallgathatják.

Interjú: Molnár F. Árpád
 
 
- Mióta énekelsz és hogyan választottad a pályát?

- Már 4 évesen színpadon álltam, most lesz 29 éve, hogy szórakoztatom a nagyközönséget. Balettal kezdtem, majd zongoráztam és énekeltem. 3 éves voltam, amikor édesanyám elcipelt az operába és onnantól kezdve már nem volt kérdés, hogy mi akarok lenni… Azt mondtam, hogy akkor is énekesnő leszek, ha naponta csak egy fél kiflire fogja futni.
 
 
- Hol szoktál fellépni és mi a fellépések közül a legkedvesebb emléked vagy hol léptél fel a legszívesebben?

- Jelenleg az Astoria Belvárosi Mulatóban énekelek heti két alkalommal, emellett az Amanda Elstak Show énekesnője vagyok, és privát partykon, rendezvényeken is fellépek. Bár énekeltem már az angol trónörökösnek és a holland királynőnek is, mégis a legkedvesebb emlékem a Mezőberényi Erdélyi Kör székelykapu-avatásán volt, ahol olyannyira szívhez szólóra sikerültek a dalaim, hogy a 14 éves suhanctól a 85 éves néniig mindenki megkönnyezte. Mivel erdélyi születésű vagyok, ez az esemény duplán jóleső érzés volt számomra.
 
 
- Te egy nagyszerű énekesnő vagy, de a tehetségedhez mérten messze nem eléggé foglalkoztatott. Egyetértesz ebben?

- Nem értek egyet, ugyanis én soha nem akartam híres lenni vagy sztár lenni. Aki ismer, az tudja, hogy én az éneklést egyfajta szolgálatnak tartom, amit boldogan teszek, ha másoknak ezzel örömet okozhatok. Nekem megnyugtató érzés, ha látom, hogy az emberek miattam jól vagy jobban érzik magukat. Hála Istennek, mivel jelenleg hetente minimum két alkalommal énekelek, nincs hiányérzetem, ugyanis ennél több már nem is nagyon férne bele az életembe, nem bírnám fizikailag a civil munkám mellett.
 
 
- Milyen terveid vannak a közeljövőre és/vagy a távolabbi jövőre nézve?

- Nincsenek nagy terveim. Szeretnék minél több embernek örömet okozni a zenémmel.
  
 
 

Csillag Ösvény Jósda