2022. 12. 06., Kedd
Miklós névnapja

Majdnem Gulyás Márton hisztijébe fulladt egy vitaest az európai indentitásról

Majdnem Gulyás Márton hisztijébe fulladt egy vitaest az európai indentitásról
2017-01-26
Ez nem a Mónika Show - kiabálták be a nézők, miközben Gulyás Márton (liberális médiahacker) éppen a mellette csendben üldögélő Thürmer Gyulát osztotta olyan vehemenciával, hogy még a vitaest moderátora is a terem elhagyására szólította fel, amennyiben nem fejezei be sürgősen önfeledt ömlengését. 
 
Ráadásul mindez, nemsokkal azután történt, hogy Gulyás Márton elsőként mikrofont ragadva, nyilvánosan megzsarolta a rendezvény szervezőit, hogy amennyiben a nézők között helyet foglaló Mikus Márton, aki őt egy korábbi vacsorahiszije alkalmával éppen vélt vagy valós identitásában zavarta meg, nem hagyja el a helyszínt, akkor feláll és elballag. Mikus nem mozdult, ő pedig elballagott, majd néhány perc múlva visszajött és gondolkodás nélkül, páros lábbal szállt bele Thürmer Gyulába.
 
Domján Tibor, Budapest
 

Forrás: Hungária Televízió (YouTube)
 
 
A Vitaest az európai identitásról című rendezvényt az Identitás Generáció elnevezésű, valamiféle ifjúsági szerveztnek tűnő társaság szervezte, melyet a beszélgetésen Szabó Bence képviselt és meghívták Schiffer Andrást, Bertha Szilviát, Thürmer Gyulát, és Gulyás Mártont vendégelőadónak, Kertész Bakos Ferenc pedig a moderátor szerepét töltötte be. 
 
Az első, közel húsz percet mindenképpen Gulyás Márton vitte, egyszemélyes identitás show-jával, ami szerintem intő például szolgálhat minden vitaest szervező számára, hogy hiszti Marcit csak akkor érdemes meghívni, ha feltétlenül botrányt akarunk.
 
A vitaesten egyébként érdekes témák, vagy inkább társadalmi problémák kerültek felvetésre és valamilyen szintű kitárgyalásra, mint pl. a kapitalizmus, a liberalizmus, az identitásválság és az abortusz ideológiái, ám szerény véleményem szerint, az európai identitás válsága pompásan megmutatkozott abban a egoista cirkuszban és megosztási kísérletben, amit ez a túldimenzionált média majom, Gulyás Márton produkált. 
 
 

Csillag Ösvény Jósda