2019. 05. 23., Csütörtök
Dezső névnapja

Magyarországon kell a legtöbbet dolgozni egy iPhone áráért

Magyarországon kell a legtöbbet dolgozni egy iPhone áráért
2018-09-26

Íme a táblázat. Ami a svájciaknak, norvégoknak stb. pár nap, addig a magyarok átlagban 40 napot robotolnak egy nyamvadt telefonért. Persze, csak azok, akik naponta legalább 10 ezret keresnek, szombat-vasárnap is dolgoznak, ráadásul 8 órás munkanap esetén legalább 1286 Ft az órabérük. Márpedig ez utóbbi rohadtul keveseknek van. És semmi másra nem költhetnek, csak az iPhone megvételére. És akkor íme, megvehetik.

Gyorscikk: Molnár F. Árpád

A Picodi szeptember 12-én dobta piacra a majdnem 400 ezer forintba kerülő telefonját, az iPhone XS Max nevezetűt. A cég kutatást is végzett világszerte, és az alábbiakat publikálta arról, mely országban mennyit kell dolgozni, hogy a lakos megvehesse. A felsorolt európai országok közül természetesen Magyarország áll a legrosszabb helyen, de világviszonylatban is a leggyatrábbak közt szerepel. Azért, mert Orbán Viktor jobban teljesít a saját zsebeibe, valamint szintén a saját, azaz Mészáros Lőrinc, továbbá szintén a saját, azaz Tiborcz István, Orbán Ráhel stb., és részben a saját, azaz Csányi Sándor, Hernádi Zsolt, Garancsi Tibor stb. zsebeibe. És mindezt a magyar lakosságtól veszi el.

Így nem csoda az sem, hogy egyébként - szintén az egyik legfrissebb felmérés - az Európai Unió 28 országa közül a magyarok halnak meg a második leghamarabb, közvetlenül a bolgárok után. Azaz aki Magyarországon él, vagy egy orbáni hülye gyereknek ad életet, közben vastapsolva a führernek, akkor hálából és jutalmul ebben a 28 nemzetiségből álló európai uniós osztályban azt kell elvárnia, hogy miután a bolgár gyerek meghalt, akkor ő következik. Mert a magyarnál csak a bolgár élete ér kevesebbet egész Európában. Tehát Magyarország e téren is jobban teljesít, itt pl. a bolgárnál, és nincs is más dolgunk, minthogy hallgassunk arról, hogy az összes többi 26 országnál pedig rosszabbul.

A magyar PISÁ-ra jellemző nem csak Orbán Viktor harmadik kétharmada, hanem az olyan esetek is örök mementók, mint amikor pl. Demeter Évával, a rokkantak hajdani legfőbb érdekképviselőjével készítettünk a 8. kerületben interjút, aki felhagyott a rokkantak érdekképviseletével. Miközben Demeter Éva lenyilatkozta rokkantvédelem terén Magyarország katasztrofális rosszul teljesítését, és közölte pl., hogy az osztrák minimálnyugdíj tízszer akkora, mint Magyarországon, akkor egy szerencsétlen sántikáló orbáni idős, aki a helyszínen hallgatta a nyilatkozatot, elkezdett libsibolsizni és komcsizni a nyomorult, ahogyan Orbán Viktortól és az olyan leggazdagabb szellemi tálentumoktól, mint Mészáros Lőrinc és Orbán Ráhel megtanulta. A szintén az ilyen nyugger marha pénzén kitartott úgynevezett köztévéből.

Ezekre mondtam én ott helyben - be is került a filmbe -, hogy a magyaroknak jó ez is.

Azaz jó ide a tizedannyi sz.r, nem kell ide osztrák nyugdíjminimum, hiszen elég ránézni ezekre, és máris tudja az ember, miért érdemelnek Európában annyit, mint kb. egy afrikai a sivatagban.

Majd legyintettem és befejeztük a forgatást.

A magyaroknak azóta is így jó.

A reklámszlogennel élve: Mert megérdemlik... Vagy a DM reklámszlogent némiképp idézve: Mert így önmaguk...

Csillag Ösvény Jósda