2020. 07. 11., Szombat
Nóra,Lili névnapja

Magyarország: Európa-rekord: 74 % nem tudna fizetni! (És: Eurostat vagy KSH?) (+5 perc film!)

Magyarország: Európa-rekord: 74 % nem tudna fizetni! (És: Eurostat vagy KSH?) (+5 perc film!)
2014-06-16
Európa összes népe közül a magyarok a leginkább fizetésképtelenek, ha váratlan kiadás sújtja őket - legalábbis már 2012-ben ennek megfelelően nyilatkozott a megkérdezettek 74 %-a! Eközben a magyar statisztikai hivatal (KSH) mostanában kezd háttérbe szorulni a nemzetközi Eurostat iránti érdeklődéssel szemben, mivel a KSH (Orbán Viktor óta) nem csak adatokat kozmetikáz, de el is titkol olyanokat, amik Orbán Viktort túl érzékenyen érinthetik. Gerincében ezekről beszél Molnár F. Árpád és Domján Tibor a ma publikált következő HÍRHÁTTÉR-HírAréna-gyorsfilmben.
 
Komment:
Molnár F. Árpád (ÉLI) és Domján Tibor
Executive Producer: Emma Paradigma
Zeneszerző: Molnár F. Árpád (ÉLI)
Cikk: Sz. L. közreműködésével

A nemzetközi Eurostat adatai szerint a váratlan kiadások fedezésében Európa legutolsója Magyarország: 74% mondta már 2012-ben, hogy nem tudna fedezni egy váratlanul előálló pénzkifizetést. Ez az eredmény rosszabb, mint amit Bulgáriában vagy pl. Romániában mértek. - Ezek az adatok az ATV Start tegnapelőtti adásában is elhangozhattak, amelyben Bombera Krisztina a Párbeszéd Magyarországért (PM) elnökségi tagjával, Tordai Bencével beszélgetett.

Molnár F. Árpád és Domján Tibor, ingyenesen jogvédők, keresztények, több média vezetői nem csak erről, de a mostanában egyre szélesebb körben kritizált magyar Központi Statisztikai Hivatalról (KSH) is beszélgettek, kiemelve, hogy - nyilvánvalóan a magyarországi KSH egyre elégtelenebb és a Fidesz irányában egyre inkább alárendelt, pártos teljesítménye miatt - a szakma és a média, a KSH helyett egyre gyakrabban hivatkozik a nemzetközi Eurostat felméréseire és statisztikai publikációira. (Az Eurostat egyébként az Európai Bizottság egyik főigazgatósága.)

Azonban a gyászos magyarországi helyzettel szemben Molnár F. Árpád, az alábbi rövidfilmben, velős, szaftos és hosszú körmondataival némelyek számára biztató kilátásokkal is szolgált. Mint mondta:

- Fő, hogy mittudomén, munkaalapú társadalomban - hogy Kiszelly Zoltánnak is mondjunk valami örömtelit vagy Bayer Zsoltnak -, tehát az árokásásban, meg az utcaseprésben viszont még akár világelsők is lehetünk; tehát a primitív, fölösleges és rengeteg pénzbe kerülő munka, ahol a nép gyűlölete hajtatja ki a magatokfajta multimilliomosokkal és közpénzből multimilliomosokkal - bezárva a politikusokig - a polgári lakosságot az utcára, mint szemét, söpredék, alávaló, ingyenélő, lumpen, vérszívó, proletár senkiket. Ez a burzsoá, feudalista rendszernek a sajátja egyébként; gyűlöljük a lakosságot és élősködünk belőle... - folytatja Molnár F. Árpád tendenciózusan savként maró és erőteljesen odaszúró gondolatait.

Domján Tibor az RTL Klubot kiemelve kritizálta, hogy az ilyen médiumok "akkor veszik észre Mészáros Lőrincet", a gázszerelőből lett orbáni milliárdost, amikor már súlyosan kell a zsebükbe nyúlniuk, mert addig - sugallja Domján Tibor - ügyet sem vetnek az állami bűnözésre, a sajtószabadságra, a lakosság jogainak és életterének egyre radikálisabb felszámolására.

A főként fenti témákról szóló 5 perces, új HÍRHÁTTÉR-HírAréna-gyorsfilmet a következő média-lejátszón is megtekinthetik:
 

Csillag Ösvény Jósda