2022. 12. 03., Szombat
Ferenc,Olívia névnapja

Lyme-kór és egyéb biofegyverek

Lyme-kór és egyéb biofegyverek
2017-05-22
2017. május 20-án a Danubius Hotel Arena rendezvénytermében a második találkozóra is sor került.

 
Nagy Sándor (Naleksz) tudósítása
 

Az előadásokat Dr. Esztó Klára nyitotta. Ahogy az első találkozón, úgy ezen is átfogóan bemutatta a Lyme-kórt. Több évtizedes és egészen friss tudományos publikációk egész sorai máig megválaszolatlan kérdéseket hagytak, illetve sokszor egymásnak ellentmondóak (pl.: terjed-e a Lyme-kór szexuális úton? - kimutatottan: igen). A kórt nem tanulják kellő alapossággal az orvosok, így hatékony kezelés nyújtására sem lehet számítani. A közegészségügyi ellátás keretein kívül eső igen kevés specialistához kell tehát fordulni a sokszor nem is diagnosztizált, félrekezelt betegeknek. Ez azért is probléma, mert a Lyme-kór egyes állítások szerint népbetegség. Kullancshordozó lehet egy pocok, egy zöld gyík, egy rigó. Számos feltérképezett kórokozó létezik, mint ahogy az a hallgatóság köreiben körbejáratott információs anyagból is kiderült:
Aki nem fertőződött, annak is elég egy rossz helyen, rosszkor vett belégzés:

A következő előadó, Dr. Vértesi Csaba pedig tudatos megelőzéssel, megfigyelésekkel, egyszerű fokhagymagerezdekkel, vitaminokkal vagy a laborvizsgálatokat nagyságrendekkel verő rádiófrekvenciás készülékkel látványos eredményeket ért el. Kifejtette, hogy a katicabogarak drasztikus csökkenésével nő a kullancsok száma, mivel a katicabogár étrendjébe bele tartozik a kullancs összes fejlettségi állapota.
Külön tapsot kapott, amikor arról számolt be, hogy egy nyáron 7 pár - kigyógyulás miatt feleslegessé vált - mankóból raktak tüzet szalonnasütéshez barátaival.

A Lyme-kóros gyerekekre az életkorhoz kötött, kötelező védőoltás is sokkal veszélyesebb, ezért a tényleges felelősséget viselő gondviselők joggal várhatnak el személyre szabott alaposságot és gondosságot az oltáskampányoktól:

A lelkiismeretes szervezők mindenre figyeltek, a szünetben mindenki kedvére kávézhatott, pogácsát és üdítőt fogyaszthatott.

Egy kisfilm következett, ami egy beteg útkereséséről szólt. Erdőjárás, kullancscsípés, panasz, orvos, panasz, orvos, panasz, orvos, panasz, orvos, panasz, orvos, panasz, orvos, panasz... Végignéztem az egybegyűlteket többen bólogattak. A hallgatóság empátiája túlmutatott a megértésen, valójában egy együtt gondolkodó sorsközösségként felvették a harcot a kór ellen.

A Borrelia nemzetségbe tartozó baktériumok a szervezeten belül leginkább a keringéssel csak kevésbé vagy egyáltalán nem ellátott szövetállományokon belül és között terjednek. Hiába vizsgálunk vért, ha ilyen sejtekben vannak jelen és hiába keressük sejtekben, ha éppen a véráramban vannak.

Érdekes, reményt keltő előadással zárult a rendezvény. Egy állatorvos, Dr. Kapiller Zoltán, aki nem mellékesen a Magyar Kullancsszövetség elnöke, tudatta a nagyérdeművel, hogy a gyógyított lymos kutyák köszönik szépen, jól vannak. Mint tudjuk, náluk nincs placebo hatás (bár a kutya is megérzi, hogy ártó vagy gyógyító szándékú a kezelése). Az állatorvosok Kőszegtől Nyíregyházáig, Szegedtől Balassagyarmatig pontosan tudják milyen kezelések hogyan hatnak és azokat hogyan kell az adott lymos állatnál alkalmazni. Ez lenne a Lyme-kór XXI. századi terepiája, állatra, emberre egyaránt. A humán orvoslásnak van tehát tanulni valója bőven, a módszerek adaptálásának semmi akadálya, hiszen az emberi kezelésekhez szükséges certifikációk sem hiányoznak (pl. a Safe Laser, szemre is alkalmazható fényterápiája).

A Kullancsszövetség 2013 tavaszán sajtótájékoztatón tette közzé a hivatalos állatorvosi kullancsvizsgálat eredményét, miszerint Budapesten a Margitszigeten élő sünök kullancsában megtalálták a Krími-Kongói vérzéses láz vírusát.

Figyelmeztették a lakosságot és a humán orvosokat, hogy a kullancsok az angol rövidítéséből CCHF-el jegyzett veszéllyel fenyegetnek, ami hazánkban az első olyan fertőző betegség, ahol elég csak egy kullancscsípés által  fertőzött személy, mert ez a vírus hordozó-ürítő beteg már a villamoson utazva cseppfertőzéssel-köhögéssel tovább tudja adni a fertőzést. A CCHF vírus szétrobbantja a beteg ereit, lenullázza az immunrendszert és rendkívül kíméletlen, 30-50%-os halálozási rátát mutat a világban.

Megtudhattunk, hogy tévhit, hogy az EU betiltotta volna a kullancsok permetezését, csak egész egyszerűen a lakosság védelméhez külön engedély kellene, ami aránytalanul nagy összeget jelentene a magyarországi gyártónak, így az EU-ba lépésünk előtt szabadon permetezett kullancsgyérítőt (irtani nem lehet, hiszen számos túlélési technikája van a rejtett életmódot folytató kullancsnak) ma már csak mezőgazdasági nagyfogyasztók használják.

A Lyme-kórosok száma a fokozódó környezeti hatások miatt egyre csak növekszik. Azonban a betegek mára már nincsenek annyira magukra hagyva, köszönhetően az információk szabadabb áramlásának. Hasznos internetes oldalak vagy éppen egy ilyen színvonalas rendezvény kitaposottan kínálják a gyógyuláshoz felé vezető utat, pozitív tapasztalatokat, öngyógyító technikákat.

Zárásként az állatorvosok védőszentjének jelmondata:
ORDO - AMOR - FUTURA, ST. ELIGIUS CUSTODIAT NOS A MORBIS!

REND - SZERELEM - A JÖVŐBEN ST. ELIGIUS MEGVÉD MINKET A BETEGSÉGEKTŐL!
 
A megjelentek egy kis ajándékkal - a magyar fejlesztésű, EU-ban az egyetlen engedélyezett orvostechnikai eszközzel - a kullancs-eltávolító kanállal térhettek haza.
 
 
Budapest, 2017. május 22.
Nagy Sándor
HírAréna

 

Ajánlás:

ARCHIVUM SECRETUM

Csillag Ösvény Jósda