2022. 12. 03., Szombat
Ferenc,Olívia névnapja

Levegő Munkacsoport - Igaz a cheimtrail elmélet, veszélyes vegyi koktélokkal permeteznek minket

Levegő Munkacsoport - Igaz a cheimtrail elmélet, veszélyes vegyi koktélokkal permeteznek minket
2014-04-20
Tömegesen bevett gyakorlat hazánkban - írja Lenkei Péter, a Levegő Munkacsoport irodavezetője, - hogy különféle növényvédő szereket és szúnyogirtót permeteznek repülőről. Előfordult olyan eset, hogy maga az ÁNTSZ rendelte el a permetezést, súlyosan egészségkárosító anyagokkal. De mezőgazdálkodó cégek is permeteznek, nem egyszer olyan anyagokkal, melyek károsíthatják az egészséget. Ezek azonban nem húznak kondenzcsíkot, mert a talaj közelében repülnek.

Domján Tibor, Budapest
 
Az utóbbi időben, számos megkeresés érkezett a repülőgépekből kipermetezett vegyi anyagokkal és abból keletkező kondenzcsíkokkal kapcsolatban, a Levegő Munkacsoport Környezeti Tanácsadó Irodájához, akik utánajártak az ügynek, és kiderült, hogy nem teljesen alaptalanok a félelmek - mondta Lenkei Péter. 
 
A kollégák családjában és közeli ismertségi körben fellelhető pilótákat kérdeztek permetezésről, sőt olyan személyt is, aki a pilóta szakszervezet elnökével tart jó kapcsolatot. Ám, egyikük sem hallott még utasszállító nagygépről, vegyszeres tartályból történő permetezésről, viszont mezőgazdasági kisgépről igen. Ezek azonban nem húznak kondenzcsíkot, mert a talaj közelében repülnek.
 
Azonban mégiscsak sikerült azonosítani a tettes, hiszen nem ismeretlenek azok az anyagok, amelyek a repülőgépek hajtóművéből égéstermék formájában kilépnek. Rengeteg a szennyező anyag, melyek az úgynevezett LTO ciklusban (leszállás, kigurulás, felszállás) mindenféle rákkeltő, impotenciát és idegrendszeri zavarokat okozó vegyület ami a tüzelőanyagok (dízel olaj és kerozin) tökéletlen égésekor kelekeznek. 
 
 
Ezek az anyagok vízben nem, de a zsírokban és olajokban nagyon jól oldódnak és fehalmozódnak az emberi zsírszövetben. Elsősorban rákkeltő hatásuk miatt veszélyesek, de mutagén hatásuk is van, és az ólomhoz hasonlóan, a kisgyermekek szellemi fejlődését (IQ) is rontják, ráadásul, például egy felszálláskor az egészségkárosító határértéknek, akár több milliárdszorosa kerülhet belőlük a levegőbe, az adott területen.  A másik nagy szennyező, a részecskeszennyezés. Ez, nem csak a legveszélyesebb egészségkárosító, de kicsapódási magként is viselkedik, így megváltoztathatja közvetlenül az időjárást, a kondenzcsíkok képződését is nagyban segíti.
 
Az utasszállító gépek, tehát ezekkel permeteznek minket, ráadásul, valójában minden repülőgép csinálja, de legnagyobb mennyiségben az LTO ciklusban.

De miért folyik ez a tevékenység ilyen mértékben? - teszi fel a kérdést Lenkei Péter.  Azért csinálják, mert nagy üzlet. Mert nincs ÁFA a jegyen, a kerozinon, nem kell jövedéki adót fizetni utána és az állam hatalmas összegekkel szponzorálja minden országban a repülést, nyílt és rejtett támogatások formájában. Ezért lehetséges, hogy gyakran sokkal olcsóbb egy repülőjegy, mint egy vonatjegy, noha mind energiafelhasználása, mind pedig környezetszennyezése töredéke utaskilométerre vetítve. Még a nagy sebességű vonatoké is jobb.
 

De akkor ki fizet? Kisebb részben az utas, nagyobb részben az állam, áttételesen pedig az egész társadalom fizeti a repülést. Azért áttételesen, mert nem érvényesül az uniós alapszerződésünkben lefektetett szennyező fizet elv, a szennyezéssel kárt (anyagi kár) okoz a repülés, de nem ő fizet, hanem a szennyezés elszenvedői, például a TB járulékon keresztül a tüdőrák kezelését.

Tehát kiderült: igaz a chemtrail elmélet, valóban veszélyes vegyi koktéllal permeteznek minket.
 

Csillag Ösvény Jósda