2023. 09. 25., Hétfő
Eufrozina,Kende névnapja

Lelőtt maláj gép és lekaszabolt gázai gyerekek - MSZF a béke iránti felelősségről

Lelőtt maláj gép és lekaszabolt gázai gyerekek - MSZF a béke iránti felelősségről
2014-07-20
A maláj Boeing 777 elpusztítása Ukrajna légterében, és a gázai tengerparton focizó gyermekek hadihajóról történt lekaszabolása arra figyelmeztet, hogy kicsúszik az ellenőrzés a fegyveres alakulatok kezéből, ennek pedig tömegesen esnek áldozatául békés, civil emberek – állapította meg a Magyar Szociális Fórum vasárnap kiadott közleményében.

Simó Endre, MSZF SZK
 
 

Nem tudni, pontosan mi történt a maláj géppel, csak azt tudni, hogy nem magától esett le. Nem tudni, ki és miért akarta kioltani a rajta utazó 300 utas életét, csak azt tudni, hogy kioltotta. Lehet, hogy véletlenül tette, de ez mit sem változat a tényen, hogy olyanokat küldött a halálba, köztük sok-sok gyereket, akiknek nem volt más célja, mint Kuala Lumpurba jutni Amszterdamból.
 

A Közel-Keleten is a civil lakosság a legfőbb áldozat. Eddig több mint háromszáz békés palesztin életét oltotta ki az izraeli tüzérség, légierő és hadiflotta. Egy izraeli lakos is meghalt. A békés palesztin lakosságon állnak bosszút a Hamasz rakétatámadásaiért Izrael ellen. És közben - véletlenül - gyermekeket kaszabolnak le.

Sem Ukrajnában, sem a Közel-Keleten szembenálló katonai feleknek nincs jogi, sem erkölcsi alapjuk arra, hogy ártatlan emberek élete árán szerezzenek érvényt politikai céljaiknak. A degenerálódásnak véget kell vetni! Békés megoldást kell találni, mielőtt még több ártatlan ember vére folyna! Az MSZF arra kéri a magyar kormányt, hogy diplomáciánk aktívan segítsen ebben. Nem csak az egymással harcoló felek felelősek a békéért és a politikai rendezésért Ukrajnában és a Közel-Keleten, hanem azok is, akik a barbárság ellen nem emelik föl a szavukat, és nem tesznek ellene – hangsúlyozta vasárnap kiadott közleményében a magyar emberjogi szervezet.
 

Titkolt tények: Trianon

Történelmi tény, hogy az I. világháború kitöréséért a Magyar Királyságot felelősség nem terhelte. Ugyanakkor az 1920. évi Békeszerződés delegációi a világháború kitöréséért ...

Csillag Ösvény Jósda