2022. 10. 05., Szerda
Aurél névnapja

Laár András a boldogsághoz vezető útról

Laár András a boldogsághoz vezető útról
2014-05-22
Egy közelmúltban végzett OECD felmérésnek köszönhetően megállapították - valljuk be, nem lehetett nehéz dolguk - hogy Magyarország lakossága igencsak rosszul áll, az élettel való elégedettség területén.
 
Az Elle magazinnál - kesergés helyett -  megkérdeztek ezért néhány életvidám tudóst, művészt és szakembert, hogy vajon mit kellene tennünk, hogy boldogabbak legyünk. Egyikük, Laár András, a következőképpen válaszolt:

Domján Tibor, Budapest
Forrás: Ellemagazin.hu 
 

A Boldogság az emberi lélek saját eredeti természete. Mindenki boldog lehetne, ha nem torzítaná el őbenne ezt az élettel természetesen együtt járó érzelmi alaprezgést a Három Ősméreg: a Helytelen Szemlélet, az Irreális Vágy, és a Düh.
 
 

A Helytelen Szemlélet a Létezés valódi sajátosságainak félreértelmezéséből fakad, például abból, hogy az ember nem ismeri föl azt a Törvényt, hogy amit ő maga beletesz, vagy belegondol a Világba, azt kapja kívülről is vissza. Mivel ezt nem látja át, azt hiszi, hogy kívülről kell kierőszakolnia a neki eredendően kijáró boldogságot, másoktól várja azt, amit csak ő maga tudna önmagának megadni... az elégedettséget. Így Irreális Vágyakat éltet, amelyek pont saját hamis természetüknél fogva szükségszerűen vezetnek a kudarchoz. Ez a kudarc Dühöt indukál az emberben, ami őrá, de a külvilágra nézve is káros következményekhez vezet, például egyre torzabbá teszi az ember világszemléletét. Így az egyre Helytelenebb Szemlélet egyre Irreálisabb Vágyakhoz, majd egyre súlyosabb Dühhöz, Gyűlölethez vezet. Így pörög a Szenvedés Kereke.

Ennek a láncolatnak a lebontása vezet minket vissza a Boldogságba. Fékezzük meg aktuális dühünket, semmiképpen se hagyjuk, hogy a gyűlölet vezessen minket, számoljuk fel helytelen nézeteinket, és mindennapi vágyainkat igazítsuk valódi szükségleteinkhez! Ez a Boldogsághoz vezető Út. 
 


 

Csillag Ösvény Jósda