2022. 10. 05., Szerda
Aurél névnapja

Kunkli Tivadar: Szeretek Thai boxolni és quadozni!

Kunkli Tivadar: Szeretek Thai boxolni és quadozni!
2015-03-02
Interjú Kunkli Tivadarral a március 15.-i Monori Quadsprint verseny előtt.
 
Kedves Tivadar mit jelent számodra a Quadozás?

Ez nagyon jó kikapcsolódás, feltöltődés nekem. Szeretek versenyezni, quadozni.
- Hajósi Miklós -
www.hajoka.hu
 

 
 
 
A küzdősportban mennyire tudod hasznosítani az itt szerzett tapasztalatokat és fordítva?
 
Fordítva tudnám inkább, mert a küzdő sportban nagyon jó az erőnlétem és itt jól kijön. Nem fáradok el olyan hamar, és jobban is tudok koncentrálni.
 
Mennyire jön be neked a Monori pálya?

Nagyon jó pálya, ha picit szélesebb lenne, az előzések miatt jobban szeretném. Kellenek a jó kis ugratók is bele. Igaz ide más motort kell építeni, nem lehet lapos motorral menni. Minél alacsonyabb annál nagyobb a kanyar sebességem. Ide a hasmagasságot, a crossquad és az shorttrack magasság közzé kell tenni, hogy megmaradjon kanyarsebességed és az ugratóknál ne érjen le. Két hely van benne, ahol lehet előzni, illetve ki lehet használni a másik hibázását. A mandinert nem tudom kihasználni, mert felszórjuk oda a homokot és ott időt vesztünk.
 
Szerinted hány éves kortól ajánlott quadozni?

Technikai sport révén 10-13 éves kortól ajánlott a versenyzés, a testi adottságtól függőn.  Ilyenkor már érettebbek a gyerekek, felelősség érzetük is nagyobb. Ennek a pályának a nyomvonala nem gyors ezért, nehezebb elesni. Ha el is esel, akkor nem nagy sebességgel teszed azt.
 
2015-ös Quad terveid?

Versenyszerűen szeretnék továbbra is indulni Magyar és külföldi versenyeken, Shorttrack és Short track race kategóriában. Lengyel bajnokságban is indulok, lesz Német - Magyar - Lengyel két napos verseny, ahol szintén indulok.

2015-ös Thai boksz terveid?

Az éven szeretném Semmy Schilt-tel megküzdeni. Ő 10 évvel fiatalabb, 41 éves, 130kg, és 215cm.
 
 

Csillag Ösvény Jósda