2022. 10. 05., Szerda
Aurél névnapja

Kubatov takarodj! Összefognak a Ferencváros és az Újpest ultrái?

Kubatov takarodj! Összefognak a Ferencváros és az Újpest ultrái?
2015-04-12
Miközben a két csapat szurkolótábora rendszeresen borítja föl a főváros rendjét, teszi tönkre a metró kocsikat, dobálja meg a rendőröket, és a mai, futballszurkolók és sportlapok által derbinek nevezett találkozón is teltház van az Üllői úton,  a keménymag most sem ment ki a meccsre, ehelyett inkább a szurkolói kártya bevezetése ellen tiltakoznak a Gourama Aréna mellett a Népligetben.
 
 

Domján Tibor, Budapest
 
 
Az Origo szerint, Kubatov Gábor távozását követelik azok a Fradi-drukkerek, akik a szurkolói kártya bevezetése ellen tiltakoznak, miközben csapatuk az Újpestet fogadta a Groupama Arénában. Körülbelül kétezer szurkoló lehet a tüntetéssé fajuló megmozduláson, a helyszínen kivetítőn nézik a mérkőzést. Többen petárdákat és füstbombákat robbantottak, de rendbontás eddig nem történt.
 
Fotók: MTI

A lap jelen lévő informátora szerint a demonstráció egyik felszólalója arról beszélt, hogy a klub vezetésének valós párbeszédet kellene folytatnia a szurkolókkal. Mint mondta, el kellene törölni a vénaszkennert, és fakultatívvá tenni a szurkolói kártyát. Állítólag hetek óta zajlottak egyeztetések a két csapat vezető szurkolói között, egy esetleges – a sporton túlmutató- demonstrációról, amelyet az Üllői úti stadion előtt rendeznének meg.

Csillag Ösvény Jósda