2024. 03. 01., Péntek
Albin névnapja

Koreától kaptuk: Atomháború helyett közös értékek mentén újraegyesítés kell

Koreától kaptuk: Atomháború helyett közös értékek mentén újraegyesítés kell
2016-08-25
A külföldi erők felelősek a megosztottságért, és a zavaros vizekben akarnak halászni. Meg kell hiúsítani az USA részéről folytatott nukleáris fenyegetést, kiszorítani az amerikai erőket. A dél-koreai szerveknek abba kell hagyniuk az észak ellen irányuló, a külföldi erőkkel összejátszó háborús hadgyakorlatokat, pozitív választ adva Észak-Korea békejavaslataira, hogy a Koreai-félszigeten egy békés légkört lehessen létrehozni. A mi nemzetünk célja eltávolítani a nukleáris háború sötét felhőit - áll abban a most ismertetett észak-koreai cikkben, amit észak-koreai barátainktól kaptunk.

Cikk: Molnár F. Árpád
 
Nyugaton mindenki megszokhatta, hogy a média Észak-Koreát tökéletesen feketére, a vele ellenséges USÁ-t és társait pedig hófehérre festve ábrázolja, ahol az USA és hadi társai az ártatlanság és a tökéletesség netovábbja. Ehhez - amiképpen a nyugat azt Irak, Líbia stb. kapcsán tette - a híreket szinte a teljes nyugati média drasztikusan torzítva közli, gondosan eltitkolva és eliminálva minden más tényt és eredményt.

Mi ezen az imperialista egyoldalúságon tudunk tompítani, hogy olyan elemzéseket, álláspontokat és tényeket közlünk, amik Észak-Koreában születtek.

Tisztelt Olvasóink számára legfrissebb hírünk Észak-Koreából egy 2 oldalas, angol nyelven olvasható cikk, aminek tartalmáról ezen az oldalon olvashatnak, és amit letölthetnek, ha erre a feliratra klikkelnek.

A cikk közli, hogy Korea szétválásában a főbűnös az Amerikai Egyesült Államok, amely - kihasználva Japán háborús vereségét - koreai szabadító képében tetszeleg. Valódi célja viszont az - mondja -, hogy állandósítsa a megosztottságot és uralkodjon egész Koreában. Elég nyilvánvaló - fogalmazza meg a mű -, hogy Korea újraegyesítésének kérdése nem lehet külső erőknek való kiszolgáltatottság tárgya. Hanem az újraegyesítés ügye minden tekintetben a koreai nemzeté. A külföldi erők felelősek a megosztottságért, és a zavaros vizekben akarnak halászni. A koreai nemzetnek meg kell hiúsítania a külföldi erők beavatkozását és a külföldi erőktől való függőséget, amely fő akadálya az egyesítésnek.

Az egyesítést csak úgy lehet elérni - deklarálja a dokumentum -, ha van egy eszme (ideal), amellyel a nemzet különböző osztályainak és rétegeinek minden tagja szimpatizál, és amelyet elfogad. Az ideál tükrözi az egész koreai nemzet gondolatait, érzéseit és pszichológiáját, akik szeretik az ő hazájukat, értékelik a nemzeti szellemet és komolyan vágynak azok újraegyesítésére. Ennek keretét adja a meleg honfitársi érzés, széles nagylelkűség és szeretet, amely meghaladja ama különbségeket, amik az ideák, a rendszer, a vallás és a politikai nézetek között vannak.

Ha azonban a Koreai-félszigeten mégis kitörne egy háború, akkor abból atomháború lehet, példa nélkül álló nukleáris Holokausztot hozva sok országában.

Meg kell hiúsítani az USA részéről folytatott nukleáris fenyegetést, kiszorítani az amerikai erőket, beleértve a nukleáris fegyvereket Dél-Koreában, mint a háború forrásait. A dél-koreai szerveknek abba kell hagyniuk az észak ellen irányuló, a külföldi erőkkel összejátszó háborús hadgyakorlatokat, pozitív választ adva Észak-Korea békejavaslataira, hogy a Koreai-félszigeten egy békés légkört lehessen létrehozni. A mi nemzetünk célja eltávolítani a nukleáris háború sötét felhőit.
- - - - - - - - -
 
Kim Jong-un, a KNDK legfelsőbb vezetője alatt rengeteg dolog épült, ami pedig megvolt, fejlődött. A nyugati média gyakran hazudja például azt, hogy Koreában a gyümölcsfarmokon nem terem semmi. Egy fotó például a Taedonggang Combined Fruit Farm-ról, abból a számos fotóból és filmből, amit észak-koreai barátainktól kaptunk. Terveink szerint a későbbi cikkeinkben sok újat - amiket a nyugat elrejtett - láthatnak majd, akik velünk - a Hírháttér Multimédiával és a HírAréna Online-nal - tartanak.
 
 
 
 

Csillag Ösvény Jósda