2020. 07. 12., Vasárnap
Dalma,Izabella névnapja

Koreai szemmel: Most, hogy az USA ellenzi a békét... (A KNDK-tól kaptuk)

Koreai szemmel: Most, hogy az USA ellenzi a békét... (A KNDK-tól kaptuk)
2019-05-13

A cikket észak-koreai barátaink küldték. A címe eredetileg ez: Kim Jong Un látogatása az Orosz Föderációban. A Kim Jong Un-Vlagyimir Putyin-fotókat az Észak-Koreától kapott képekből válogattuk.

Fordította és rövidebben ismerteti: Molnár F. Árpád
Közreműködött: Fodor Brigitta Andrea

"Kim Jong Un látogatása az Orosz Föderációban" a címe annak a cikknek, amit koreai barátaink küldtek. Észak-Koreával régóta tradicionális jó barátságban vagyunk. A kontinenseken átívelő sok éves tapasztalataink szerint - Európa országaitól kezdve, az arab államokon át, Izraeltől az USÁ-ig - Észak Korea messze a legszínvonalasabb, a legtökéletesebb és a legmegbízhatóbb állam és diplomácia a világ összes országa közül.

A Korea részéről küldött cikk első sorában az áll: A Koreai Demokratikus Köztársaság Legfelsőbb vezetője, Kim Jong Un 2019. áprilisában látogatta meg az Orosz Föderációt.

Mint minden diplomáciai tevékenysége, ez a látogatás ismét nagy szenzációt keltett a világ népei között.

Idén Kim Jong Un meglátogatta Kínát, februárban pedig megtartotta a második KNDK–USA csúcstalálkozót; ezek gyors és proaktív (előrelátó, felelősségteljes) diplomáciai tevékenységek. Most meglátogatta Oroszországot, új szintre fejlesztve a két ország közötti kapcsolatokat.

Az oroszországi látogatásról szóló jelentések szerint a világsajtó történelmi eseményként kommentálta a KNDK és Oroszország közötti, tradicionális baráti kapcsolat szilárdságát, amely tipikus példája a Kim Jong Un-stílusú diplomáciának, amely proaktív, energikus és kivételes, és egy nagy történelmi esemény, egy új korszakban, a két ország közötti kapcsolatok fejlesztésében.

Látogatása annál is nagyobb figyelmet kapott, mivel perdöntő lehet a Koreai-félsziget és az északkelet-ázsiai régió helyzetének alakulásában. Korábban - az USA egyoldalú és barátságtalan hozzáállása miatt - a helyzet a háború szélén állt.

2018-ban a KNDK számos konkrét gyakorlati lépést tett a tartós béke kialakítása és a teljes nukleáris leszerelés megvalósítása érdekében. Az ilyen lépések a nemzetközi közösség támogatását és üdvözlését váltották ki. Ellenben az Egyesült Államok - miközben észrevételeket tett a KNDK-val fenntartott kapcsolatai javítása és a béke kapcsán - sajnálatos szankciókat szabott ki erre az országra. A Hanoiban tartott USA-Észak-Korea találkozó során az USA elfogadhatatlan igényeket és teljesíthetetlen dolgokat kért, ezzel óriási akadályokat képezve a Koreai-félsziget békéjének fenntartása és a regionális térség fejlesztése terén. Ennek következtében a két ország közötti kapcsolatok holtpontra kerültek.

Ezen a ponton - az Oroszországban tett látogatása során Kim Jong Un először találkozott Putyin elnökkel, meghitt kapcsolatot alakított ki vele, és előmozdította a két ország közötti stratégiai kapcsolatokat. A két ország legfelső vezetői úgy ítélték meg, hogy a KNDK-Oroszország csúcstalálkozó és a tárgyalások nagy jelentőséget tulajdonítottak a Koreai-félszigeten a második KNDK–USA csúcstalálkozó után létrehozott instabil helyzet kezelésére, és megállapodtak abban, hogy elősegítik a stratégiai kommunikációt és a taktikai együttműködést a Koreai-félsziget és a régió békéje és a biztonsága érdekében.

Azt lehet mondani, hogy Kim Jong Un Oroszországban tett látogatása nagy szerepet játszik a Koreai-félsziget és a régió helyzetének fejlesztésében. A KNDK és a kínai vezetők - a csúcstalálkozók és tárgyalások több fordulóján - megerősítették a két ország közötti vérzáró szövetséget, és most Kim Jong Un Oroszországban tett látogatása megerősítette a két ország közötti stratégiai kapcsolatokat. Ez azt jelenti, hogy az ország, amely leküzdi a szankciókat és halad az önfejlődés erősségében, továbbfejleszti a Kínával és Oroszországgal fenntartott stratégiai kapcsolatokat; a két hatalom, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni a Koreai-félsziget és a régió helyzetének fejlesztése során.

Most, hogy az Egyesült Államok - szemben a korábbiakkal - ellenzi a koreai kérdés békés rendezését, a béketárgyalások a nemzetközi felmondás előtt állnak. Oroszországban tett látogatása során Kim Jong Un azt mondta: a béke és a biztonság a Koreai-félszigeten teljes mértékben az USA jövőbeli hozzáállásától függ, és a KNDK minden lehetséges helyzetet biztosít.

Ez egy újabb világos üzenet, amit az Egyesült Államoknak küldött, és a következő olyanná vált, ami felkeltette a világ figyelmét.

---

 

Ha bajban van, vagy Ön segítene nekünk bármiben: Tel.: +36/30/919-6386.
HírAréna Online - Hírháttér Multimédia

Csillag Ösvény Jósda